Всички въпроси за вилата.
Здравейте , от около 3 години ходим редовно на вилата на моята приятелка. И почна да става наложително да се заема с въпросната баня напролет .
Малко пред история .
Вилата е строена 80-те години , Това което ми прави впечатление е че е зидана с кал , има си основи ,плоча, тухлите са четворки(странни колкото 2 единички)
Според приятелката ми банята се е напукала когато са пуснали тировете да минават на пътя на който е вилата .

Това е къщата с проблемната баня ,отгоре над банята е плоча - колони няма
Изображение
Ето снимки от вътре да добиете представа за какво иде реч .

Изображение
Изображение
Стената от вратата в дясно
Изображение
Стената от вратата в ляво
Изображение
Пак тази стена ,но отвън
Изображение
Ето колко е отлепила задната стена

Моля за някакви мнения и съвети.
Въпросът ми е какъв е варианта да се отлеят стъпки и колони след което да се президат стените , и каква може да е причината за това .

Благодаря.
Стефко - специалист
Според мен причината не са тировете. Има ли други подобни пукнатини по останалата част на къщата?
За мен причината е неправилно строителство, и ниски подпочвени води, причинили улягането. Ако банята е част от къщата, а не отделна постройка, не виждам решение. Но ако е отделно строена от къщата, събаряй, и строй наново със здрави основи и колони.
Няма ме много в тази област и затова ще кажа това което знам:
Има само една друга пукнатина но тя е козметична (на мазилката) 100% проверено.
Аз лично изключвам варианта с ниски подпочвени води, в селото трудно се намира вода кладенеца който е на 30 метра от къщата е с дълбочина 18 метра .
Може и да има неправилно строителство ,но бащата на приятелката ми е бил в някакъв началник на строителни войски (би трябвало да е виждал човека как се прави) , за съжаление няма кой да попитам как е строена къщата ,защото човека е починал . има някакъв план мога да го изровя и да го сканирам ,ако ще помогне.

Външна е банята ,така изглежда къщата поглед от горе
Изображение
Проблем ли е че тази стена на банята няма улук.
NeoBoss - специалист
така както си показал на скицата и това което се вижда от снимките на мен ми прилича че достроявана та я бутай смело, предполагам пукнатините са все на външните страни.

а за укрепване нищо немога да кажа
Ми не е достроявана , такъв е бил плана да я направят.

Не ми се иска да я бутам.
Стефко - специалист
sekstazi написа:
Ми не е достроявана , такъв е бил плана да я направят.

Не ми се иска да я бутам.
Ами не я бутай. Защо тогава питаш? Колко хора още трябва да ти кажат, че решение няма? Освен бутане, и ново строителство, с консултация от конструктор.
nabi - специалист
здравеите аз не съм специалист но това което се вижда е че стената е поддала в следствие поддеали основи за да я оправиш трябва да подсилиш основите по някакъв начин и наи лесно ще е да разградиш стената ако е възможно като подпреш построиката ако се налага да махнеш и поддалата основа и да я направиш отново както трябва и отново да зидаш това е мисли но тази стена в един момент ще стане опасна
valentin112 - специалист
nabi написа:
здравеите аз не съм специалист но това което се вижда е че стената е поддала в следствие поддеали основи за да я оправиш трябва да подсилиш основите по някакъв начин и наи лесно ще е да разградиш стената ако е възможно като подпреш построиката ако се налага да махнеш и поддалата основа и да я направиш отново както трябва и отново да зидаш това е мисли но тази стена в един момент ще стане опасна
Така се отнасят към паметници на културата, в случая е нужно друго решение, споменаха го колеги по-горе.

Тема "Укрепване на баня-КАК?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: