• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, аз се сетих да чета след като си направихме ремонт на банята. Майсторът ни налепи първо стените( включително и първия ред) и след това пода..и по тази причина се появи около пръст и половина фуга в единия край. Чудя се има ли опасност да потече на комшията, минахме хубаво всички фуги с СЕ40, но си мисля да сложа и силокон СS 25 за всеки случай по външните ъгли... Моля за съвет [-o< :yawinkle:
svetliopi44 - Чирак...
Егати и майстора...
бързи,смели сръчни ... :axe:
jekasus - майстор
Moarein111 написа:
и по тази причина се появи около пръст и половина фуга в единия край. :
Цъкни снимки, това трябва да се види. :shock:
Rumen Iankov - специалист
Няма опасност да протече,но щом майстора е оставил такава фуга представете си как ви са налепени плочките. :)
Плочките според мен са налепени добре,само тази фуга ме притесняваше,защото е срещу душа :) ще и сложа силикон с цвят като фугите..меен само от протичане ме притесняваше :)
Стефко - специалист
Moarein111 написа:
... Моля за съвет [-o< :yawinkle:
Тоя майстор го забрави завинаги. Ако можеш, набий го. И не му давай никакви пари. Не се прави така. Даже и да е наредил първия ред, е трябвало да вземе нивАта.

Най-напред се прави пода. След това първия ред, като се има в предвид най-ниската точка. Останалите плочки се режат съобразно хоризонталите за втория ред.
jekasus - майстор
Стефко написа:
Moarein111 написа:
... Моля за съвет [-o< :yawinkle:
Тоя майстор го забрави завинаги. Ако можеш, набий го. И не му давай никакви пари. Не се прави такаСъгласен.
Даже и да е наредил първия ред, е трябвало да вземе нивАта. Не разбрах

Най-напред се прави пода.Не винаги, зависи от много неща
След това първия ред, като се има в предвид най-ниската точка. Останалите плочки се режат съобразно хоризонталите за втория ред.Тук пак съгласен, ако се прави първо пода.
Като цяло в Бг се приема че стенна плочка застъпва подова
masterval - майстор
Фани единия, па Утепи другия...
В съветските наръчници по строителство преди много години първо се правеше пода, а след това стените (евентуално...) А всичко съветско е отлично, тъй като се различава от нормалното.
А фуга 2 см няма! И няма да протече, може би, ако отдолу има стара мозайка.
А силиконът не е вечен.
ribnikolaevi - майстор
Ако се страхуваш от теч, ползвай Sikaflex 11 FC. Отгоре каквото искаш за красота. Този продукт ще надживее апартамента ти.
ribnikolaevi написа:
Ако се страхуваш от теч, ползвай Sikaflex 11 FC. Отгоре каквото искаш за красота. Този продукт ще надживее апартамента ти.
Благодаря! :) A Ceresit Cs 25 Sanitary става ли? Защото днес го купих, утре мога да го сменя в магазина за Sikaflex, ako е по-добър
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет за голямата ми фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: