От мобилни телефони до цифрови камери
ssi - специалист
На него му трябва описанието на пиновете.
http://pinouts.ru/Video/apple_adc_pinout.shtml
и липсващите са..C-тата (Аналоговите RGB + хоризонталната синхронизация) . Сега един господ знае тоя преходник дали ги използва. Монитора със сигурност ги няма. И както ще се окаже, само тези пинове използва преходника + вертикалната синхронизация...
darken_nz - специалист
Даде той носи и двете. Мисълта ти дали са свързани и подава ли нещо преходника не знам, но за дигиталния интерфейс тези 4 не вярвам да са от значение, но не знам как ще мушне конектора.
fluid_88 - напреднал
Аз ако знам ,че пречката е само в тези четери крачета ще ги отстраня,по важното е дали монитора ще тръгне с аналогов сигнал сега знам ,че е dvi-d.
ако dvi-d поема аналогов сигнал (което не го знам ) и съвпадат крачетата на конектора с този на монитора и единствената пречка са тези ч крачета който пречат да пъхна жака ,тях ще ги оправя.
п.п.то голяма схема стана да пуснем един сигнал на тъпия монитор.ами толкова ли е било трудно освен тези два жака да пуснат и един чинч в жълт цвят,все трявба да е по трудния начин със скъпите конектори
darken_nz - специалист
Оле, точно това забравихме :) .
Забравихме, че на тебе ти трябва аналоговия.
Не няма да стане номера, защото порта на монитора е дигитален.
VGA- то е аналогов, но и за него ще ти трябва някакъв преход, или конвертор, компютъра ще трябва да подава на DVI (ако картата има).
За съжаление нещата удрят на камък.
Ами то скъпият начин е за да имаш хубаво качество.
Вариантите остават някакъв конвертор, друг преход и кепчърче.
Кепчъри има колкото искаш и на цени каквито искаш.
Не е идеално решение, но определено ще стане по-лесно.
Не се сещам за друго решение по случая.
fluid_88 - напреднал
darken_nz написа:
Оле, точно това забравихме :) .
Забравихме, че на тебе ти трябва аналоговия.
Не няма да стане номера, защото порта на монитора е дигитален.
VGA- то е аналогов, но и за него ще ти трябва някакъв преход, или конвертор, компютъра ще трябва да подава на DVI (ако картата има).
За съжаление нещата удрят на камък.
Ами то скъпият начин е за да имаш хубаво качество.
Вариантите остават някакъв конвертор, друг преход и кепчърче.
Кепчъри има колкото искаш и на цени каквито искаш.
Не е идеално решение, но определено ще стане по-лесно.
Не се сещам за друго решение по случая.
Не искам да замествам компютъра с тази история,затоав кепчъра отпада,компа има изход и цифров но пък него го използвам за да пусне сигнал към плазмата за да гледам филми на нея все пак за тов е този компютър предимно за филми и чат пат за интернет и некоя игра на голям екран.
проблема не е само в тов като цяло двито има и изход VGA за който не споменавам ,защото при свръзването с монитора не тръгва при положение,че дивито пуска аналогов сигнал има си изход VGA на който пише монитор!! но не тръгва нищо на скапания монитор дел!!! дето се тръшнах на времето маса пари като кинескопите бях апо 700лв запознатите знаят колко е сттрувал горе доло. :x
затова съм го оставил този вариант и на VGA-то на монитора си седи сигнала от компа а на другия се мъча да пусна сигнал.-аналогов.
ssi - специалист
Може ли да дадеш някакво инфо за DVR-а от който подаваш сигнала? Снимки на изходите? Според мен трябва да има някакви настройки из менютата за да му кажеш изхода да му е VGA(RGB).
fluid_88 - напреднал
ssi написа:
Може ли да дадеш някакво инфо за DVR-а от който подаваш сигнала? Снимки на изходите? Според мен трябва да има някакви настройки из менютата за да му кажеш изхода да му е VGA(RGB).
http://www.tebix.bg/16_kanalen_dvr_AVC787.htm
Ако премахна четерите крачета който пречат за да влезе буксата дали ще тръгне се питам?
ssi - специалист
Аз смятам, че те са основните, така, че...само ще съсипеш преходника.
fluid_88 - напреднал
ssi написа:
Аз смятам, че те са основните, така, че...само ще съсипеш преходника.
Е вместо да гадаеме не може ли да се види по схема и да знаем?
darken_nz - специалист
Човека е прав. Ако ги махне аналоговия е до тук.
Друг е въпросът защо VGA порта на DVR-a като е бил свързан не е тръгнал монитора - явно иска някакви настройки.
Това сега ме подсеща да кажа, че компонента е YPrPb, а VGA-то е RGB, както и DVI (аналоговия сигнал).
Дори и да беше паснал не се знае какво щеше да стане.
За дигиталния - да, за него те не му трябват, но той няма да пуска дигитален сигнал.

Тема "dvi to 3 rca" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: