• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
basejn - напреднал
Здравейте . Искам да направя аларемна система на вилата си . На първо време искам да охраня периферията по оградата . За най добре ми се струва да бъде с лазери които обикалята цялата вила и когато се прекъсне лъча алармата да се задейства. Проблема е че обиколката на оградата е 2.5 километра а вилата е 25 дка , и е в гората . Има ток , интернет и много неща за крадене като се има предвид и че се намира близо до циганската махала.Искам когато алармата се задейства не да подава сигнали към СОТ и тнт. ами да ми праща смс примерно .(устройството за смс-а е ясно).
Какви лазери да използвам .
Как да свържа всички сензори към устройството при полжение , че разстоянието е голямо и тудно се прокарват кабели ?
Има ли някъкви по специални тънкости?

Благодаря.
kirofabv - специалист
Ще береш ядове с тези лазери. Като задуха силен вятър или се разхвърчат листа или завали сняг, котки, плъхове, други гадинки. Ще се задейства по 1000 начина.
kabel96 - специалист
Една гарга да кацне и ще фърчиш натам.Това се прави по други начини инфрачервени бариери или капацитивен кабел и тн.Има варианти и зависи от финансирането.
Junak - майстор
...а вилата е 25 дка ... :? :? :?
romanpm - майстор
:shock: Леле градски , да не си купил Кьошковете с фонтана ква е тая вила 25 дка :? по-добре сателитно наблюдение :cool:
Стефко - специалист
Явно тук ще се намесят специалните органи. :?
basejn - напреднал
Идеята ми е да го направя сам а не да ползвам готови прибори. Имам познания по електроника програмиране микроконтролеи и свободно време .
Относно инфрачервените бариери първоначалната ми идея е нещо такова. Обаче не можах да разбера нуждата от инфрачервена светлина и реших че и нормален лазер става.
Мернах нещо из уикипедиа за два кабела по които има магнитно поле и когато лошия ги доближи променя магнитното поле и задейства алармата . Някой да знае нещо по въпроса как се прави и дали е надеждно.
toni_g79 - специалист
Не разбирам много от електроника,няма ли да стане със обемни датчици ,като тези на външните лампи.Те не реагират на животни :? Вместо да светкат лампа може да задейстцат алармата предполагам :)
kabel96 - специалист
Дерзай върху кабелите надежно е и е пробвано но понеже сам казваш че имаш познания смятам ще се справиш. :supz: :partyman: Само да не минават диви прасета елени и тн.
  • 1
  • 2

Тема "Алармена система на голяма вила." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: