Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bip - специалист
Свързах с мост 2-3 и 4-5. Когато пуснах ток на 2 и на 4, крушката от 200W светна.
Сега какво трябваше да направя:
vvventsi написа:
махаш мостовете дето си ги сложил на между краища 2 и 3 и между 4 и 5 и разменяш местата на краищата на някоя от двете намотки или 2и 4 или 3 и 5 кабелчето от клема 2 отива на клема 4 и от клема 4 на клема 2,после отново правиш същата процедура вържеш ги в паралел и отново им подаваш напрежение
Т.е. като разменя кабелите пак слагам мостовете на 2-3 и 4-5 и пробвам?
vvventsi - специалист
bip написа:
Свързах с мост 2-3 и 4-5. Когато пуснах ток на 2 и на 4, крушката от 200W светна.
Сега какво трябваше да направя:
vvventsi написа:
махаш мостовете дето си ги сложил на между краища 2 и 3 и между 4 и 5 и разменяш местата на краищата на някоя от двете намотки или 2и 4 или 3 и 5 кабелчето от клема 2 отива на клема 4 и от клема 4 на клема 2,после отново правиш същата процедура вържеш ги в паралел и отново им подаваш напрежение
Т.е. като разменя кабелите пак слагам мостовете на 2-3 и 4-5 и пробвам?
да
bip - специалист
Само че на клема 2 има 2 кабелчета.
Така ли трябва да е?
И двете ли да ги местя на клема 4?
vvventsi - специалист
bip написа:
Само че на клема 2 има 2 кабелчета.
Така ли трябва да е?
И двете ли да ги местя на клема 4?
трябва да е едно кабелче сигурно са сложили две в паралел защото явно са по тънки и двете ги мести! Но преди това ги раздели и виж дали са дали имат връзка по между си .
bip - специалист
Ха, двете кабелчета нямат връзка помежду си!
vvventsi - специалист
bip написа:
Ха, двете кабелчета нямат връзка помежду си!
виж кое има връзка с клема 4 и дали другото има връзка с някоя друга намотка или към корпус
bip - специалист
Между едното кабелче и клема 4 има съпротивление 75 Ω. Към другите намотки и корпуса няма.
Другото кабелче има
с клема 1 - 320 Ω
с келма 6 - 250 Ω

Клеми 1, 2, 5, 6 имат по две кабелчета, като никое от тях не е свързано с другото до него, а клеми 3 и 4 имат само по едно кабелче.
vvventsi - специалист
bip написа:
Между едното кабелче и клема 4 има съпротивление 75 Ω. Към другите намотки и корпуса няма.
Другото кабелче има
с клема 1 - 320 Ω
с келма 6 - 250 Ω

Клеми 1, 2, 5, 6 имат по две кабелчета, като никое от тях не е свързано с другото до него, а клеми 3 и 4 имат само по едно кабелче.
значи нещо не е наред този двигател давай го за пренавиване,най добре!
bip - специалист
Някаква идея колко ще ми струва това горе-долу?

Аз тъкмо се зарадвах, че ще тръгне само с двете намотки :sad:

Няма ли как да го подкарам само с две намотки или при това положение ще се повреди още повече?
Virtuozo - специалист
bip написа:
Някаква идея колко ще ми струва това горе-долу?

Аз тъкмо се зарадвах, че ще тръгне само с двете намотки :sad:

Няма ли как да го подкарам само с две намотки или при това положение ще се повреди още повече?
Не се коси много защото дори двигателчето да беше читаво,нямаше да ти е от полза за това за което си го замислил.По начало то е слабо за шмиргел.После като го пуснеш на 220 съвсем щеше да отслабне.На всичкото отгоре е бавнооборотно а за шмиргел се предпочитат двуполюсни с ~2900 оборота/Мин. Откажи се от него,за нищо не става! Ако го пренавиеш ще дадеш около 50 лева и пак няма да имаш шмиргел/с това трябваше да започнат колегите/.
За 50 лева има монофазни шмиргели чисто нови,които попринцип са пълни боклуци,но доста ножове ще наточиш преди да се баталясат =D> успех.

Тема "трифазен към 220в с 4 извода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: