• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
estorm - специалист
Искам да облицовам стената на която е прозореца с 5мм фибранова подложка и ламинат. Та се чудя да лепя ли да дупча ли ? Трябва да стане тънко и без скара.
Последна промяна от estorm на пон окт 10, 2011 9:14 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
А подложката на стената ... каква роля ще играе?
Мисля, че с монтажна пяна ще стане най-добре. От тази, която е за изолации и не раздува. Или с полиуретаново лепило, например R777 на Bona.
torbalan - Дървен философ
изолация сигурно...
:-D
estorm - специалист
Подложката никаква роля. Имам останали парчета и се чудех къде да ги скрия :-D С пяна или лепило идеята е добра. Сигурно ли е че би хванала ламинат. Той отзад е като гланц. И стената е на латекс. Подложката отпада, но с тия две повърхности как да процедирам?
EDI - майстор
Пяната лепи и за латекс без проблем /изпробвано е/, само да не се лющи лесно и да падне с латекса.
Chefo77 - майстор
Ламинатът отзад не е съвсем гладък. Пък и след като силикона хваща, защо да не хване и пяната.
Гледай какви простотии пиша - разбира се, че хваща. Обличал съм стъпала с ламинат изцяло с пяна, би трябвало все още да държи (поне не са се обадили да изреват) :)
estorm - специалист
Добре нека да е пяна . Мога да пробвам латекса колко е як с здраво тиксо. А на стъпалата облицовани с ламинат какво използвахте за вътрешен и външен ъгъл ? Защото и при мен трябва някакси да завър6а ъглите .
Chefo77 - майстор
За вътрешен - нищо - челото застъпва стъпалото. Ако се налага - леко фугиране с цветен акрилен силикон или кит за дърво. За външен използваме Г-образни лайсни - 25х20 мм, в цвят (с фолио) или в "чисти" - злато, сребро...
estorm - специалист
Chefo77 ако съдя по подписа ви сте на ' ти ' с ламината. Ако може да ми кажете как се разбира кога предлaганият в магазините ламинат е качествен. Онзи ден например купувам от уж реномиран magazin уж качествен и с добра цена ламинат а се оказа че има от 9 кашона около 10 броя некачествени дъски. При напречната / късата / сглобка зейват в единия ъгъл .
Chefo77 - майстор
Здравейте!
На теория няма как да се разбере дали един ламинат е качествен или не само по марката. Дори и цената не е ориентир. Има ламинати от една и съща серия на един и същи производител, при които единият цвят е перфектен, а на друг клик-а едва закопчава. Има ламинати първо и второ качество - и никой в магазина няма да ти каже дори и да знае от кое качество е предлаганата стока. Виждал съм перфектни ламинати за 9-10 лева, виждал съм и пародии за 30 :(
Възможно е да е бил смесен самия ламинат от две партиди. Бих Ви посъветвал ако имате възможност (и все още не сте наредили ламината) при сглобяването да сложите една до друга дъските, които нямат прав ъгъл на късата страна (дефектните). По дължина. Така има вероятност да си паснат...
Ако вече сте наредили ламината, запълнете фугите с цветен силикон или кит за дърво. Дефектът няма да се скрие, но поне ще Ви дразни по-малко.
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат на стена ( Дайте идея )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: