• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tgv - специалист
Здравейте,
някой дали ще може да даде мнение, дали пластинчат топлообменник от средно качество може да издържи на температури ,-15 , -20 градуса по Целзйи без да изпусне фреона.
Благодаря.
2v6 - майстор
tgv написа:
Здравейте,
някой дали ще може да даде мнение, дали пластинчат топлообменник от средно качество може да издържи на температури ,-15 , -20 градуса по Целзйи без да изпусне фреона.
Благодаря.
Повечето споени работят нормално и под -100 градуса Целзий.
tgv - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ,
нужен ми е съвет.
На компресор 24-ка, или 18-ка, изпарителя обикновенно с каква мощност трябва да бъде, в статичен режим. Информацията ми е нужна за изработката на изпарител-топлобменник, спираловиден. Става на дума за климатик. Ако може и за 2-та компресора.
С Най Добри Пожелания.
TGV.
STO-YAN - специалист
Здравей tgv.
При климатика и външното и вътрешното тяло работят на двата режима-топло, студено.
Изчислени са според мощността на климатика:
18000 BTU x 0.293=5274 W
24000 BTU x 0.293=7032 W -това е мощност при определени условия.
За какво ще използваш тази спираловидна серпентина?
tgv - специалист
Здравейте,
ето това е хубавото на този Форум.
Още преди да си осмилил нещата, от собствените си писания, и ........ веднага има отговор!
Питам най скромно,
при климатик 18-ка инсталационната мощност, изпарителя колко Вата е, преди натиснеш копчето на ОН.
Разгледах мнаго сайтове, но, Всичките започват от 210Вата.
Нали, като не знаеш- питаш, а когато знаеш си-траеш.
BEST REGARDS!
Последна промяна от tgv на съб окт 08, 2011 10:19 am, променено общо 2 пъти.
STO-YAN - специалист
Няма лошо да се пита! Доста неща и аз съм научил от Форума. Смятам, че също скромно и аз съм отговорил.
Ако не ми е правилен отговора, възможно е нещо да не съм разбрал!
От един климатик могат да се направят доста неща. Последните две са компресор за въздух и скраб!
tgv - специалист
Здравеите,
данните са ми нужни да оразмеря ТП вода-вода. Кондензатора и изпарителя ще бъдат изработени от мека медна тръба, навита на спирала и поставени в водна риза.
2v6 - майстор
tgv написа:
Здравеите,
данните са ми нужни да оразмеря ТП вода-вода. Кондензатора и изпарителя ще бъдат изработени от мека медна тръба, навита на спирала и поставени в водна риза.
Тъй като говориш за кондензатор и изпарител означава ли това, че ще правиш ТП само за нагряване (или може би само за охлаждане)?

През изпарителя по принцип минава по-малко топлина отколкото през кондензатора, но това не означава че може да е по-малък :idea:
STO-YAN - специалист
Здравей tgv.
Малко теория: Термопомпа вода-вода; за 1kW топлина, са необходими 2,5-3 литра вода за минута.
-разликата в температурата на подаваната и охладената вода се умножава с дебита и се получава студопроизводството на машината:
-към горното получено число се добавя мощността на компресора и се получава топлинната мощност на ТП:
Пример:
1. 14-8=6 градуса
2. 6 гр.х 3л/мин=18kw студ
3. 18+3=21kw топло
Според мен най-добре е да се използват готови ТО.
Погледни в този сайт, има и схеми http://www.thermopump.eu/
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: