• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
estorm - специалист
Благодаря за съвета . Другия път ще го имам предвид. Този път донякъде си реших проблема но с цената на двойна работа . Слагам и махам ако не пасват, а дефектните след като се усетих почнах да слагам на места под постоянни мебели. Незнам откъде докопват търговците ламината, но за нас потребителите вече няма никаква гаранция или ориентир какво купуваме.
Значи в нета гледам клипове как се сглобява двоен клик и не разбирам как успяват с такава лекота. Аз не съм вързан в ръцете, но определено или попадам на 3ти калпав ламинат или ми прябва доста опит. Не влиза без борба ей. Як сам в ръцете и голяма борба падна особено с тоя :-D Но стана повече от добре все пак
Chefo77 - майстор
Има си чалъм така да се каже :) С гледане се добива обща представа, но има малки движения и трикове, които се виждат и прилагат само по време на монтаж ... и те няма как да се покажат пред камерата.
Но не е изключено да попадате на трудни сглобки! На мен например винаги ми е било удоволствие да монтирам Kaindl - влиза направо с два пръста. Е, ако тръгна да снимам филмче, няма да взема третокачествен китаец да показвам, ще сглобявам лесното :) Иначе имам колега, който е 60 кила напикан, не е особено здрав, но на бързина на редене ще смачка всеки един монтажник на ламинат във Варна ... като дори сортира дъските.
estorm - специалист
В интерес на истината незнаех че има трудни сглобки. Как по принцип се разбира предварително това ? И как знаем дали купуваме китайски ламинат ? Има теми за ламинат в този форум изчетох ги почти всички , но май не видях съвети как се познава добрата сглобка и качествения ламинат. Предполагам вече всичко е относително. Така де - това казваше и Айнщайн :-D
Chefo77 - майстор
Не можеш да разбереш предварително дали една сглобка е трудна или не - поне не докато сглобиш част от ламината (поне да подкараш втория ред).
Китайските ламинати се познават - най-често пише с големи букви German tehnology, Design in Germany и други такива :)
estorm - специалист
Точно това пишеше на ламинат чийто кашон обстойно огледах и след като не намерих производител питах консултанта. Отговора бе - от Белгия. Аз не знам колко марки ламинат има на пазара незнам и дали всички си пишат производителя ама като гледам нищо не им струва да ни пърzалят както намерят за добре :rolleyes:
Chefo77 - майстор
Pergo, Parador, Kaindl, Classen, Krono (tex, pol, star, swiss, original, ...), Haro, Tarkett, Egger.
Може да изпускам някой.
Това са ламинати, които нямат производство извън Европа.
Има и китайци с нелош клик, просто трябва да имаш нерви и добър удар :) :)
Тани - модератор
Всяка една тема може да се озаглави "дайте идея" , Имам въпрос"," питане" но форума ще стане трудно читаем, а и има вероятност точно най подходящия човек да пропусне темата , защото не я свързва с нищо! Моля промени си заглавието в първия пост по темата с нещо по-подходящо - да се знае за какво иде реч в нея.
estorm - специалист
Да така е. В случая започвайки темата не предположих, че ще се обърне приказката в нещо по различнo и полезно.
Благодаря на Chefo 77 за труда който си направи да помага !
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат на стена ( Дайте идея )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: