Transporterr написа:Това не е вярно, машините си имат параметри. Реално 60% при 160А при работа с 4 мм рутилов изключва на четвъртия електрод. Ако ще работиш непрекъснато трябва да си вземеш нещо по-мощно. Например 200А с пв 80-100% при 160А. Има машини които въобще не можеш да ги натовариш. Аз например много го обичам тоя тест и съм го правил с всички машини които продавам. Другото важно нещо е като прегрее колко бързо охлажда и може да се работи, виждал съм машини които не работят по 2 минути докато охладят. Зависи как е проектирано да върви потока въздух. Машини по 300 кила отдавна никой не купува. Реално един 400А инвертор със 100% на 300А струва по-малко от една Кракра 500А. За габарити и тегло не говорим въобще.Илиян Илиев™ написа: Всъщност днес успях да го прегрея 3 пъти, но теглих по няколко електрода почти без прекъсване, демек с много малки паузи.ами то само тези дето са по 300 кила издържат на непрекъснато заваряване да го ева. с всички други е необходимо да се прави 1 или две паузи на всеки електрод
.