• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivan_v - специалист
Основното е да спазиш новите топлообменници да имат същия вътрешен обем,като на оригиналните,които ще премахнеш.
При мен се полуи следното:
- вътрешното тяло + 2метра тръбен път отговарят на 10метра тръба 12.7мм.
- външното тяло отговаря на 17м тръба 12.7мм.
Маркуча ми е със светло сечение 25мм. За извеждане на фреоновите тръби ползвам медни колена 28мм, разпробити на мястото ,където излиза фреоновата тръба със свредло 12.5мм.
Машината работи чудесно.

Прикачен файл

IMG_0777.JPG

Прикачен файл

IMG_0776.JPG

Прикачен файл

IMG_0775.JPG

Прикачен файл

IMG_0772.JPG

Прикачен файл

IMG_0773.JPG
tgv - специалист
Здравейте,
егати работата, писах половин час и поста ми отиде в небитието.
Но сега като гледам поста на ivan_v, нуждата да го пиша отново, напълно отпада. Ако инсталацията работи - ЕВАЛА!!!
Ето един перфектен пример че Дявола не е толкова Черен!
Благодаря за съветите.
С най Добри Пожелания.
lakosste - специалист
ivan_v написа:
Основното е да спазиш новите топлообменници да имат същия вътрешен обем,като на оригиналните,които ще премахнеш.
При мен се полуи следното:
- вътрешното тяло + 2метра тръбен път отговарят на 10метра тръба 12.7мм.
- външното тяло отговаря на 17м тръба 12.7мм.
Маркуча ми е със светло сечение 25мм. За извеждане на фреоновите тръби ползвам медни колена 28мм, разпробити на мястото ,където излиза фреоновата тръба със свредло 12.5мм.
Машината работи чудесно.
Евала! =D>
tgv - специалист
Здравей ivan_v,
дали ще ти е въможно да кажеш няколко думи за поведението на Твоята ТП.
С Поздрави.

Когато не знаеш-питаш.
Когато Знаеш-си траеш.
ivan_v - специалист
За момента нямам дългосрочни измервания. Направих само два теста за по 30-тина минути. При температурен режим 40гр. вход и 43гр. изход дава COP около 4,5 ( 4 ампера консумация и 3,8KW изходна мощност).
Все още не съм готов с вътрешната инсталация ( до преди малко пусках тръбите ),но се надявам до десетина дни всичко да е готово.
Предвидил съм 130 глидера H600, 20 глидера H350 и преработеното,като конвектор вътрешно тяло за антрето.
lakosste - специалист
ivan_v написа:
За момента нямам дългосрочни измервания. Направих само два теста за по 30-тина минути. При температурен режим 40гр. вход и 43гр. изход дава COP около 4,5 ( 4 ампера консумация и 3,8KW изходна мощност).
Все още не съм готов с вътрешната инсталация ( до преди малко пусках тръбите ),но се надявам до десетина дни всичко да е готово.
Предвидил съм 130 глидера H600, 20 глидера H350 и преработеното,като конвектор вътрешно тяло за антрето.
От какво е компресора?
naughty - специалист
ivan_v, Поздравления за идеята! предлагам ти да си направиш нова тема, направеното от теб заслужава да се обсъди.

Мислил ли си вместо тръбите да използваш пластинчати топлообменници?

Такава система само за бойлер (тоест без единия топлообменник а направо серпентина в бойлера) би била доста ефективна зимно време.
ivan_v - специалист
Нова тема с детайли ще пусна,когато завтрша вътрешната инсталация и пусна системата окончателно.Сега няма какво повече да добавя.
Компресора и всичко друго е от климатик Midea MSG 12 HRI ( AC инвертор с фреон R-22)
Цялата система е в бетонна шахта под земята ( за да съм по-близо до подпочвените води). За сондажната вода ползвам циркулационна помпа 25-60,която прекарва повече от 2 кубика вода за час.
ПП Преди малко монтирах първия радиатор в детската стая:)
tgv - специалист
ivan_v как се държи термопомпата.
filmatoplo - майстор
Понеже помпата 25/60 е циркулационна , но не напорна :? , как се справя с това -да засмуква от сондажа .
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: