Напишете въпрос свързан със санирането.
nikibol - специалист
Здравейте колеги майстори.
Реших да си правя вътрешна изолация с фибран 2 см.
Намерих и едни майстори са да направят нещата както трябва.
Ама пусти му майстори... докъто приключат с лепенето на фибрана и взеха, че се напиха.... моята ответна реакция бе ... естествено да ги прогоня.
Дозалепих останалото и се захванах да шпакловам в шпакловка с фибри и мрежа.
Като за начало добре..... с моята част всичко бе ОК, но след това..... отзовах се в една крива Индия.. не ми се говори. Излезе, че са лепили фибрана.. както им е паднало.
След като позамерих оттук оттам стана ясно, че на определени места, най - вече в района около ъглите ина големи неравности.... достигаюи 4-5 мм.
Опитах се да поизравня нещата, като запълних с шпакловъчна смес с фибри.
Та въпросът ми е: с кое е по-удачно да се запълват кривините - със сместа за лепене и шпакловане на фибран или с по нататаъчната шпакловка с Ротбанд например.
Същите тези майстори шпакловаха стаята със сатен гипс директно върху панела. Мисля, че сатенгипса се нанася само за финишно покритие, а те направо шпакловаха с него. Дали това е правилното и не е ли по добре първо гипсова шпакловка, а след това и сатен гипс.
Благодаря на отзовалите се.
tretre - специалист
Да би мирно духало, не би бебе люляло....
masterval - майстор
Много правилни въпроси задаваш!
Малко е късно да отговарям, но просто ми хареса, че виждаш проблемите!
А иначе, колкото по-дълбоки са "кривините", с толкова по-груб материал трябва да "лъжеш". Сигурно си чувал "лъже-маже"? Те така става. Такива са ти и "майсторите". :x
marian1 - майстор
Невиждам защо пълните темата със спам? човека е закъсал, а вие му доливате масло....
Колега пробвай следното - аз в къщи така си го правя - без кривото преди това - лепя си фибрана с ПУ пяна - отгоре не шпакловам, защото по бързо е с ГКартон , в твоя случай имаш възможност да сложиш ГКартон и да попълниш с ПУ пяна. Понеже не си сложил снимки, ако беше сложил, можеше и по добър съвет да получиш....2-3 см наистина са много...
FMaster - специалист
masterval написа:
Много правилни въпроси задаваш!
Малко е късно да отговарям, но просто ми хареса, че виждаш проблемите!
А иначе, колкото по-дълбоки са "кривините", с толкова по-груб материал трябва да "лъжеш". Сигурно си чувал "лъже-маже"? Те така става. Такива са ти и "майсторите". :x
Такава му е и "топлоизолацията" :lol: ... 2см. фибран !!! :? :x Трябвало е да питаш, или да попрочетеш някоя тема във форума (има 100 изписани по въпроса), доста преди да направиш всички глупости. Успех!

Тема "Проблем - криво нареден фибран???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: