Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Lans Link - специалист
За протокола - днес пробвах да срежа стъклена бутилка,както бях описал по-горе със олио и нагрято до червено желязо - НЕ СТАНА :cry: Не мога да си го обясня,но съм сигурен,че така пишеше - явно нещо греша.
Поздрави
8180 - майстор
В моите спомени канапът беше памучен или пресукани конци - по гладки от тези на снимката бяха. Без вода вътре го правех - топлене, рязко охлаждане.
При всички случаи после ще има прешлайфане на сцепеното и ще се оберат леки дефекти.
ivanhd - специалист
С какво се шлайфа? Как се обират тези леки дефекти? Защото последната бутилка може и да се заглади ...
pasat - специалист
Аз съм го правил със сух хирургичен конец. Връзвам в двата края на конеца (близо цял метър) по едно парче клонче за да не ми се срежат ръцете от конеца. Бутилката в хоризонтално положение на пода и затиснат с краката да не мърда докато режа с конеца, движейки го около мястото къде ми трябва... Не се намотава конеца около бутилката

ПП Веднъж се наложи да прехвърля горещо олио от тиган в буркан. Буркана се сцепи с идеален ръб по повърхността на олиото, пък не знам.....

Прикачен файл

сдх.jpg
сдх.jpg (6.96 KиБ) Видяна 6774 пъти
xari38 - помощник
peshev-ko написа:
Потапяш вълнен конец в спирт,намотаваш го на бутилката на височината,която искаш и палиш...
точно колега и аз съм го правил а може и със бензин
kuger - майстор
Аз го правя с парче кантал /реотан от нагревател/ и зарядно за акумулатор. Режат се и дебели бутилки от кока кола. После шмиргел и шкурка.
limp3r - специалист
Тука пича показва как да си направим устройство за рязане на бутилки http://www.youtube.com/watch?v=Pb8Tdk6U ... ure=fvwrel
simbion - специалист
Аз пък като малък гледах как един каратист в некъв филм чупеше бутилки пълни с нещо по простия начин като ги удря от горе с ръка и мога да кажа, че даже като дете успях да го направя. За целта ви е необходима бутилка пълна почти до горе с вода, трябва да е с плоско дъно, може и леко закръглено, но в никакъв случей като тези от ракия Бургас 63, Сливенска перла и т.н. (сещате ли се какви са им дъната, яко вдлъбнати ?)
Като малък чупех шишенца от кола, количеството вода се определя на принципа опит грешка има идеално ниво за всеки вид бутилка което не изисква много усилие, та държите здраво с едната ръка, а с дланта на другата удряте гърлото, получава се (явно) голямо налягане и дъното се "отлепя", като казвам отлепя имам предвид, че на някой шишенца им се отлепяше съвършенно равно, а на други се пръскаше по всевъзможен начин.
Метода естествено не предполага счупване на определено ниво на бутилката а само на дъното и... но това може да е полезно за някой :)
Успех
а за какво ви е да режете бутилки!?!?!
kuger - майстор
За кеф, например, за оригинални чаши :wink: Аз си върнах в употреба счупена мензура.

Тема "Как се реже стъклена бутилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: