• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
tanyaR - помощник
stivemaster написа:
Този към който е насочен поста ми е модератора ,който изтри предишното ми критично мнение ,извинявай ако това те е притеснило.

Съжалявам, че има изтрити мнения. Дори не съм забелязала, че си писал и после да е изчезнало.

Считам, че темата е полезна за много хора, и колкото повече мнения, толкова по-добре и особено, ако мненията се доказват с приложими и ефективни решения от практиката и като се пише нещо, което потвърждава или отхвърля дадена строителна манипулация би било добре да се обяснява защо така, а не инак.

Здравомисленото мнение се изгражда с много добра информираност за правила и стандарти, приложение в практиката у нас и в чужбина по даден въпрос.

Надявам се, че уважаемият модератор, ще зачете правото на мнение на всеки един писал тук. :)

Поздрави
stivemaster - майстор
Правилните според мен действия съм дал в първия си пост .Не съм коментирал мазилката защото ,след като влизате в пазарлъци с този алпинист "дали или ?"по добре не го ползвайте изобщо.Следващия пък ще ви навежда на друго действие и така.
Моето предложение в случая е да положите по евтината като вид но потърсете на утвърдена марка пръскана мазилка със цвета и релефа на блока и със силикон в нея . Тоест задължително да пише че е мразоустойчива и влагоустойчива. Давам това предложение защото рано или късно престъпното бездействие на властите ще престане и ще трябва да действат .Тогава всички незаконни и фрапиращи следи от ремонти ще бъдат третирани по закона - ЗУТ чл.225 ал.4 и 5 и ...... не мога да коментирам тогава какво но ,колко по малко се проявяваме сега толкова по евтино ще ни излезе тогава.
Поздрави !
tanyaR - помощник
Благодаря stivemaster! :)
simbion - специалист
stivemaster написа:
..Моето предложение в случая е да положите по евтината като вид но потърсете на утвърдена марка пръскана мазилка със цвета и релефа на блока и със силикон в нея . Тоест задължително да пише че е мразоустойчива и влагоустойчива. Давам това предложение защото рано или късно престъпното бездействие на властите ще престане и ще трябва да действат .Тогава всички незаконни и фрапиращи следи от ремонти ще бъдат третирани по закона - ЗУТ чл.225 ал.4 и 5 и ...... не мога да коментирам тогава какво но ,колко по малко се проявяваме сега толкова по евтино ще ни излезе тогава.
Поздрави !
Много ценна информация за незнаещите хора !
@TanyaR : аз пък до сега съм виждал само 5см да слагат масово и драскана мазилка 8.98лв/25кг/8кв.м.
Всички алпинисти които познавам и съм заговарял ти бутат най-евтиния материал и зимат солидната разлика м/у цена за клиент и стойност на материала.
Препоръчвам да си платиш на фирма с отвърдено име и да си платиш необходимото, още повече като правиш сметки "След 5 години..."
off/ Има един блок в кв.Надежда, там на един етаж има една изолация която всяка година и сменят цвета :lol: последния път като минавах беше на калинки :-D :-D
Успех и да напишеш крайния резултат :cool:
П.П. Рано или късно всички ще санираме...
Здравейте,
моля за оценка на решението си за система външна топлоизолация на панелно жилище:

1. EPS обикновен 10 см на Баумит
2. Лепило и шпакловка Старконтакт на Баумит
3. Мрежа на Баумит/Вебер
4. Грунд на Вебер
5. Силикатна мазилка на Вебер
6. Дюбели

Очаквам критики ако виждате възможност за оптимизация.

:?: :
1.Варианта да смесвам на Вереб и на Баумит продуктите какви минуси може да има и по добре ли е например всички материали да са на Вебер (иска ми се силикатната мазилка да е на Вебер, защото ми се струва че е по-добра, а и като цена май ще е по-изгодна)
2. 8 см. графитен EPS еквивалентен ли е с 10 см обикновен (ако и двата са на Баумит например) - имам един участък в който ми пасва само до 8 см. от материала
3. Има ли значение какви дюбели ще се използват - т.е. да ги закупя ли от магазина за крепежни елементи в квартала или отново да са на Баумит/Вебер и кой вид по-точно, защото Баумит например предлагат около 5-6 вида.

Тъй като трябва да взема решение до 24 часа :? , най-бързите съвети ще са от най-голяма полза :wink: .
  • 1
  • 2

Тема "Комбинирана топлоизолация - да или не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: