Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
симо картона - помощник
Със сигурност няма връзка между кабелите и корпуса.Разглобено и прозвънено.На единия спря да свети фазомера,а на другия пък сега свети и на двете положения.Напрежение между корпус и нула се появява,само при самото пускане-15в..Меря с евтин мултицет.
fikata - майстор
Конвекторът ти има ли глим лампа.Ако има, провери дали свети слабо при едното положение на включване на щепсела.
Това напрежение от 15V,което си измерил не трябва да те безпокои.
симо картона - помощник
Няма глимка на тия дето свети фазомера,те са уж хубави-айрелек френски.На този дето незнайно как спря да свети има две глимки,които не светят,когато радиатора е изключен.Въпросното напрежение е за миг,в самия момент на включване.
vk - специалист
Конвектора е отоплителна печка (ето снимка)
Както всяка ел. печка, както фурната, печка с реотани и други, редно е да има трети проводник (свързан с корпуса). Така че отиди да си вземеш 2-3 метра (3 по 1.5 мм) и го смени. Виж все пак колко ти е мощен конвектора - има и 850 w, има 1000, 1500, 2000 watt. Няма да се охарчиш 5 лв + 1.20 за щепсел.
fikata - майстор
Не бързай да го пращаш да купува.Щото ако в инструкцията изрично пише,че уреда не трябва да се заземява? Ко праим тогава?
http://www.bgrgroup.net/download/Atlant ... mation.pdf
симо картона - помощник
Какво правим тогава?Точно това е въпроса. Моите са с фабрични щепсели и от вътре електрото по никакъв начин не контактува с метал.Всичко е отделено с пластмаси.
fikata - майстор
Какво правим тогава?
Аз нищо не бих направил. Не бих преработил оригинално изпълнение на захранването.
симо картона - помощник
Благодаря ти,и аз не бих.Би ли посъветвал за някакъв уред за домашна употреба от типа на фазомер или пробна лампа,на приемлива за целта цена.Благодаря предварително.
vk - специалист
Не им вярвайте толкова на тия инструкциики, писани от незнайно кой, на някакви хвърчащи листи. Те не отменят закони и принципи в електротехниката.
Sphinx - специалист
Благодаря на всикчи, писали дотук, но има нещо, което ме притеснява. Сега свързвам конвертора с твърда връзка и както споменах изрично пише на указанието да не се заземява, но контакта ми е занулен както ще видите на приложение снимки:

Както се вижда нулата е свързана с "ушите"(т.е. контакта е занулен), но нулата на конвектора е свързан с другата нула.

Това означава ли, че конвектора е занулен(което е изрично забранено?! в упътването? :oops:

Прикачен файл

IMAG0420.jpg
IMAG0420.jpg (92.62 KиБ) Видяна 2275 пъти

Прикачен файл

IMAG0421.jpg

Тема "Как да свържа шепсел без заземяване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: