• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
2v6 написа:
Свържи я към контактора (релето) за компресора :idea:
не ми се иска да отварям вънщното тяло.
naughty написа:
е защо ще я пускаш и гасиш постоянно? ако ще слагаш конвектори не е много добра идея.
колега няма да слагам конвектори, ако е за конвектори по добре с климатици.

а дали не става с термо регулатор на тръбата на фреона когато вдигне 30-40 градус да включи помпата?
H1P и H2P кога светят?

С термостат на фреона ще стане, но ти препоръчвам да са два - помпата да работи при температура на фреона над 30 или под 0 градуса :idea:
naughty - специалист
2v6 написа:
С термостат на фреона ще стане, но ти препоръчвам да са два - помпата да работи при температура на фреона над 30 или под 0 градуса :idea:

добър коментар. в противен случай може да замръзне водата в топлообменника и да има малко 'бум'...

и все пак не разбрах защо искаш да гасиш помпата. харчи 30-тина вата само, нека си бълбука постоянно? разясни :)
2v6 - майстор
naughty написа:
2v6 написа:

добър коментар. в противен случай може да замръзне водата в топлообменника и да има малко 'бум'...

и все пак не разбрах защо искаш да гасиш помпата. харчи 30-тина вата само, нека си бълбука постоянно? разясни :)
При мен помпите са две по 90 W = 180 W.
Компресора работи около 1/2 от отоплителния сезон (12 часа среднодневно) . 180x12= 2.16 kWh х 30 = 64.8 kWh х 0.15 = 10 лева месечно.
При мен автоматичната работа на помпите спестява около 10 лв месечно :)
kfr32 - напреднал
Колеги и аз да се похваля с първите тестове :)
системата я пробвах при 7 градуса целзи тока стигна до 8 ампера и когато загряпадна 3-4 ампера по едно време работеше с 1.9 :supz:

Прикачен файл

Изображение120.jpg

Прикачен файл

Изображение118.jpg

Прикачен файл

Изображение112.jpg
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Колеги и аз да се похваля с първите тестове :)
системата я пробвах при 7 градуса целзи тока стигна до 8 ампера и когато загряпадна 3-4 ампера по едно време работеше с 1.9 :supz:
Долния термометър отдясно какво мери, къде е монтиран датчика :?
kfr32 - напреднал
горен десен вход фреон, долен десен изход фреон
vankovarnata - специалист
kfr32 написа:
Идеално балансирана система. Дано радиаторите не са с малко ребра и да отдават достатъчно. Това с термостата на фреона е много добра идея с едно допълнение. Закачи го да намаля скороста/степента на помпата без да я спира. Демек при работа на климата циркулира примерно на макс, а при сваляне на оборотите на мин и тя да циркулира леко. Просто превключва режимите.
kuuuuuul - майстор
Еййй,за такива стойности не съм си и мечтал,13гр. разлика на фреона :shock: Супер си се справил :supz: Как се държи при размразяване?
kfr32 - напреднал
vankovarnata написа:
Идеално балансирана система. Дано радиаторите не са с малко ребра и да отдават достатъчно. Това с термостата на фреона е много добра идея с едно допълнение. Закачи го да намаля скороста/степента на помпата без да я спира. Демек при работа на климата циркулира примерно на макс, а при сваляне на оборотите на мин и тя да циркулира леко. Просто превключва режимите.
Засега съм със 62 ребра +1 лира в 3 стаи като във всекидневната са само 36 и смятам да увелича ребрата в спалните, помпата в момента се включва ръчно не съм намерил термостат които да вклчва след 30- 40гр някоай ако знае да свирка.
kuuuuuul написа:
Еййй,за такива стойности не съм си и мечтал,13гр. разлика на фреона :shock: Супер си се справил :supz: Как се държи при размразяване?
Колега ми той маи не е размразявал работи от вчера но аз не съм усетил да размразява :?
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Сравнявал ли си термометрите един с друг? Може би имат грешно мерене :idea:

Няма начин фреон с температура 37.4 да загрява вода с температура 37.9:

Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7