• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Тани - модератор
Ти с коя версия работиш? Извинявам се още веднъж за подвеждането в началото на темата!
svetliopi44 - Чирак...
Свалих отначало 6 цата,но след поста на Джони си свалих и 10.
Програмата е много добра ,но качеството на сканирането е ужасно .
Отделно има и паразитни малки петънца от химикал и други пдобни , койт програмата разчита като препинателни знаци.
В прочем за 170 страници нито веднъж не прпусна буквата ( с ) и ( п ) дори и да се отпечатани безупречно.
Случваше се и цели страници да ги преписвам почти на 100% ,но за това е виновно качеството на сканиране .
Все пак програмата е мног полезна , замислям се дали да не си купя скенер за да си правя хубави сканирания и в последствие печат като хората.
sstefanov - майстор
www.kofax.com

Автоматизира всички тези задачи, но е малко труден за настройки отначало (защото има много).
Има демо версия.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги не е по темата за което се извинявам. :?:
Та на въпроса ... за да не се мъча повече току що взех решение да си купя едно устройство 3 в 1.
Принтер,скенер и копир. Знам че многофункционалните устройства не са за предпочитане, но аз ще го използвам рядко точно за целта на темата.
Гледах по нета ,но да си призная от такава техника не разбирам... Търся бюджетно решение с добри характеристики и поносими консумативи в последствие... понеже знам, че в тях е играта в последствие.
Скороста на печата не ме интересува а качеството му. Същото важи и за сканирането и копирането.
Незнам дали да е лазарен или мастиленоструен , но май ще е второто поради по-ниски цени.
Може и нещо рециклирано с някаква гаранция да речем , не съм претенциозен.
montoya - майстор
Мастилено струйните, колкото и евтини консумативи да имат пак бързо свършват примерно 5-600 страници с добре заредени глави, докато лазерните изкарват поне 2-3000 страници при цена на консуматива по - ниска дори от мастилените. Става доста по - скъпо ако търсиш цветен печат, но и в двата случая е така.
Ето един пример за 200 лв лазерно мултифункционално устройство http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540704
Преди време купувах подобен пак самсунг за баща ми, зареждането с тонер беше около 50 лв и спокойно изкарваше 2 хиляди копия.
Тани - модератор
За определени букви които не разпознава, програмата можеше да се обучава. Нямам я инсталирана обаче и не мога да бъда конкретен.
Относно устройството - лазерното е за предпочитане. Цената на отпечатан лист ти е по ниска, но по-важното е, че не трябва да си му роб и да си длъжен поне веднъж седмично да печаташ нещо ,за да не му изсъхне главата. Първоначалната инвестиция обаче е по-голяма.
Johny - майстор
Вече съм го писал: лазерен принтер за предпочитане - защо? Защото въпреки по-голямата цена, никога не засъхва. Смених два мастиленоструйни принтера и съм с лазерен. Вторият го купих, защото цената на консуматива е съизмерима с цената на нов/така е при всички принтери/. При условие, че печаташ сравнително рядко, главите засъхват, и после чистене, презареждане/което е по-сложно отколкото при лазерните/. А и копията от лазерния принтер не се размазват от случайно попаднала вода, цената на копие е по-малка. С 7-10мл. цветно мастило няма много да отпечаташ. Аз ползвам този принтер -CLP300 и съм много доволен. Две години нямах грижа за засъхнало мастило. Наскоро презаредих касетите и е много лесно.
Скенерите не са много скъпи. На Cаnon LiDe са с добър дизаин и качество.
Ако имаш скенер, за какво ти е копир? :-D
Като заключение - дори да вземеш мастиленоструйно устройство по-добре да са отделно.
Колегите вече са написали същото :lol:
vvventsi - специалист
Johny написа:
Вече съм го писал: лазерен принтер за предпочитане - защо? Защото въпреки по-голямата цена, никога не засъхва. Смених два мастиленоструйни принтера и съм с лазерен. Вторият го купих, защото цената на консуматива е съизмерима с цената на нов/така е при всички принтери/. При условие, че печаташ сравнително рядко, главите засъхват, и после чистене, презареждане/което е по-сложно отколкото при лазерните/. А и копията от лазерния принтер не се размазват от случайно попаднала вода, цената на копие е по-малка. С 7-10мл. цветно мастило няма много да отпечаташ. Аз ползвам този принтер -CLP300 и съм много доволен. Две години нямах грижа за засъхнало мастило. Наскоро презаредих касетите и е много лесно.
Скенерите не са много скъпи. На Cаnon LiDe са с добър дизаин и качество.
Ако имаш скенер, за какво ти е копир? :-D
Като заключение - дори да вземеш мастиленоструйно устройство по-добре да са отделно.
Колегите вече са написали същото :lol:
черното мастило е пигментно така че не се размазва ,ако щеш и един ден го дръж листа потопен в кофата с вода ,няма да мръдне мастилото!
Johny - майстор
Има и цветни пигментни мастила, но са по-скъпи и това не е масовият случай.
  • 1
  • 2

Тема "Принтиране на сканирана книга-учебник ? Търся качество." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: