Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
здравейте!
скоро ще имам нов апартамент и се интересувам каква ВиК и ел. инсталация ми трябва за да си поставя слънчева система за загряване на водата (какви тръби трябва да си изкарам до терасата, защото от там искам да си вкарам водата). Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен. Мерси!!
evdoki - специалист
Имам такава инсталация.Цялата инсталация е от медни тръби-16мм- подозирам понеже няма налягане -към 1,6 - 2 бара.Електричество не ти трябвя близо до панелите понеже помпата се монтира близо до бойлера.Има датчик с кабел на самите слънчеви платна , но го монтира фирмата.
аможех ли да ми пратиш някаква схема за да знам какви тръби да си пусна така че после да не разкъртвам наново
evdoki - специалист
Тръбите са две 16 мм медни.Изолирани са с шлаух от пореста гума или нещо такова.Препоръчвам да си оставиш отвори от по 30-50мм в стената.Ако не ти е иззидана\излята стената постави на необходимото ти място две ПВЦ тръби за да могет после монтажниците да прекарат системата.Лично на мен,тези тръби минават долу до пода,но ако не можеш после да я скриеш, може и по тавана да си оставиш тръбите .Трудно рисувам за схема ,но ще се опитам да обясня.От най далечната точка спрямо бойлера
1.слънчеви калектори-свързани с
2.медни тръби за входяща и изходяща вода
3.помпа движеща водата
4.бойлер
tuninghuman - специалист
A някои с повече инфо за самите слънчеви инсталации ?

Фирми, цени, съвети?

Заслущава ли си ?
dimenen - напреднал
Здравейте,имам един въпрос,има ли аджеба сл.батерии за производство на ел.ток, и ако да къде в България???Моля ако някой има инфо да ми услужи с координати.Благодаря
hygro - майстор
dimenen написа:
Здравейте,имам един въпрос,има ли аджеба сл.батерии за производство на ел.ток, и ако да къде в България???Моля ако някой има инфо да ми услужи с координати.Благодаря
http://price.photovoltaicbg.com/

Тема "Фотоволтаични инсталации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: