• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
30 градуса? :shock:
Как ще загрее до толкова много?!? все пак е просто няколко КВ бойлерче.
Пък и 8 градуса... по-нормално ми звучи да се включи на 4 и да затопли до 8-10 и като падне после пак.
Все пак това ще топли водата от цялата система.
Другия вариант е може би да наглася направо котела като падне до 8 тогава да пали и да затопля до 30. Така ми звучи по-нормално...
Иначе съм съгласен, че е по-добре по температура, ама не знам дали се продават такива датчици...
sian - специалист
valqk написа:
Като го каза това направо ми :idea:
Нормален поточен бойлер дали мога да вържа успоредно на 1 цол кран на тръбата след изхода на котела и като не е запален котела да спирам този кран :? Би трябвало да стане. Ще имам и едно време реле да държи бойлера пуснат на 2часа един и помпата да си върти постоянно, тъкмо по-малък шанса за замръзване.
какво мислите?
По-скоро, последователно на котела. Да предпазва и него от замръзване. Преди врме имаше едни нагреватели за чугунени радиатори с вграден терморегулатор. Навива се на мястото на долната тапа на радиатора. Ако намериш такъв може да импровизираш, да вгратиш парче тръба с резба и водопроводни фитинги на изхода на котела.
LazarGanev - "Велик майстор"
Помпата включва на 8, а котела - на 5. Бях забравил, че си с горелка, мислех, че е Дакон на твърдо. Интиел имат един "Динамичен контролер за управление на котли", който има функцията да пали котела против замръзване на системата - точно това за ковто си говорим
filmatoplo - майстор
Да няма никой в къщата и котел да пали :? може ама е рисковано.
valqk - специалист
@sian - за нещо такова си мислех. Иначе - да цялата система си работи, просто имам кран, който като затворя, водата почва да минава през частта, където е нагревателя.
Филмче, защо да не е ок, той нали си пали и гаси през цялото време? Аз така или иначе задължително ще сложа датчик за дим в котелното, който да гаси системата и да праща смс. Просто може да го сложа по-рано... по-скоро въпроса е бункера за колко време ще стига... в момента съм на тема врата, че я изкъртих старата :mrgreen:
Все не успявам да сваля снимките от апарата да се похваля. :)
lakosste - специалист
Някой има ли представа колко е дебита на помпа грундфос ups 25-40 за различните скорости?
sian - специалист
valqk написа:
@sian - за нещо такова си мислех. Иначе - да цялата система си работи, просто имам кран, който като затворя, водата почва да минава през частта, където е нагревателя.
Филмче, защо да не е ок, той нали си пали и гаси през цялото време? Аз така или иначе задължително ще сложа датчик за дим в котелното, който да гаси системата и да праща смс. Просто може да го сложа по-рано... по-скоро въпроса е бункера за колко време ще стига... в момента съм на тема врата, че я изкъртих старата :mrgreen:
Защо трябва да усложняваш с каранове, представи си че в изходящата тръба на котела имаш нагревател,който се командва от Т-регулатор. Ако котела не работи или изкл. по някаква причина и Т се понижи до зададената на Т- рег. ще се вкл. ел нагревателя. Без твоя намеса-манипулация с кранове.
valqk - специалист
sian написа:
valqk написа:
Защо трябва да усложняваш с каранове, представи си че в изходящата тръба на котела имаш нагревател,който се командва от Т-регулатор. Ако котела не работи или изкл. по някаква причина и Т се понижи до зададената на Т- рег. ще се вкл. ел нагревателя. Без твоя намеса-манипулация с кранове.
Зщото си го представях с поточен бойлер и с по-малко Ф, че на цол по-скъпо, но ако се направи с тапите наистина няма смисъл.
gizdo - специалист
Здравейте,
и аз от днес съм без котел:((
Утре трябваше да идва бригада да връзва пелетна горелка. Днес брат ми напълнил системата, защото друга бригада прокара допълнителна инсталация от 3 радиатора в летната кухня и котела.... протекъл. Пристигнал съсед заварчик и електорда пропаданал навътре. Котела е на 20г. експлотация и всичко е изгоряло и е леш.
Питането ми е колко KW котел да търся за отоплението на 250м2 ?
Коя е най- добрата марка за адаптиране на пелетна горелка впоследствие?
Както се кзава на зор съм, защото зимата чука на вратата и вместо съботно- неделно да тествам пелетната горелка и да забравя "бизнеса с кимура" ще мръзнат циганетата вкъщи.
Някой ако продава по- ячък котел може да пише на лични.
Поздрави,
sian - специалист
Не искам да звучи като реклама, един познат е с пелетен котел на зоти-стрелча и е доволен. Преди това е бил с юнкерс с пелетна горелка но му е бил слаб и го е сменил.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: