Мечтата на всяка домакиня
Здравейте на всички. Много, много благодарим за всички интересни и полезни неща, които намерихме при вас. Да правиш ремонт със собствени сили и малко средства не е много лесно, но вашите съвети ни помогнаха наистина много. И така стигнахме до кухнята, където искаме да подменим паркета с теракот. Искаме да помолим за малко повече помощ, защото решихме да го редим по диагонал. Молим Ви кажете, че можем да се справим. :? Сигурно не лесна работа. Благодарим предварително за съветите Ви майстори.
$64EN - специалист
здрасти
това с което искате да се захванете не е толкова трудно , просто трябва да се мери повечко - сичко е чиста математика ( геометрия)
за да залепите плочките по диагонал има няколко вариянта .
единият е по-лесен - да се редят под ъгъл 45 градуса от някоя стена . тогава се започва от стената с половин отрязана плочка по диагонал (триъгълник) . режат се такива триъгълници и се слагат с отрязаната част към стената,след това се продължава лепенето с цели плочки към отрязаните триъгълници.и тъка си лепите докато може да се слагат цели плочки без да се режат.на дръгия ден след като са изсъхнали залепените цели плочки може спокойно да си се разхождате по тях и да си мерите пърчетата (кръпките) , които остават да се залепят до останалите стени .
другият начин за лепене на плочки по диагонал е по-труден и на мен ми допада повече :-D . обичам предизвикателствата :) .
значи при него се започва от предварително определено място някъде по средата на стаята . примерно аз преценявам на место като видя помещението как да постъпя.харесва ми да начертая диагоналите на стаята и ако е възможно и двата диагонала да са ми главните ( водещите ) фуги . много рядко ( да не казвам никога :lol: ) (тва е възможно само ако стаята е перфектен квадрат , а както секи знае в природата няма нищо перфектно , освен в учебниците по физика ) става и двата диагонала да останат фуги , но поне едната задължително се стремя да ми стане диагонал между ъглите .
примерно ако искате да си направите някаква фигура от др. цвят плочки в средата на стаята си мерите къде искате да е разположен и по него лепите останалите плочки.
та ако лепите плочките по този начин започвате лепенето от средата на помещението и вървите към стените и се лепят само целите плочки . кръпките се мерят , изрязват и лепят на следващият ден , когато целите плочки са изсъхнали и може да си работите спокойно.
може и да си мерите и режете кръпките едновременно докато лепите целите , но мисла че от първият път ще ви е малко трудно.

тъкаче с 2 думи :
лепете всички цели плочки първо и след това мерете , режете и лепете кръпките . това е от мен ако имате още някакви въпроси казвайте .
желая ви успех и спорна работа :)

ето малко снимки да добиете по-ясна представа

Прикачен файл

Rotation-of-DSC00648.jpg
Rotation-of-DSC00648.jpg (179.96 KиБ) Видяна 9173 пъти

Прикачен файл

Rotation-of-DSC00650.jpg
Rotation-of-DSC00650.jpg (190 KиБ) Видяна 9172 пъти

Прикачен файл

Rotation-of-DSC00653.jpg
Rotation-of-DSC00653.jpg (204.47 KиБ) Видяна 9172 пъти
Искрено ти благодарим $64EN, за бързия и изчерпателен отговор. До края на седмицата тряба да сме започнали и ако има още нещо ще питаме. Благодарим.
$64EN - специалист
няма за какво :)
обаче аз ще мога да ви отговоря към 7.09 чак.
направете и някя снимка ако имате възможност .

Тема "Теракот по диагонал в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: