• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако ще даваш 1500лв за котел и после още 2000 за горелка, по-добре е да си вземеш направо ТОВА за 3000. Сега пък ще кажеш, че не разполагаш :-D
filmatoplo - майстор
Не че нещо , ама колко бригади ще го правят вашето парно , много баби- хилаво дете. :? После тези майстори защо не питаш тях :? .А иначе котела дето препоръчва Лазар е добро решение.
gizdo - специалист
Цената ми се струва добра ако е 3000лв. за комплекта.
От четене по форума се бях спрял на котел Виадрус-около 2000лв. и горелка, не е Ерато правят ги едни хора от село до Козлодуй и тя 2000лв.
Исках такава горелка, защото на село доста хора са с такива и са доволни, докато за ератовските четох доста негативни неща във форума относно настройките.
Този корел на Ерато, който е с горелката няма ли да е слаб за моето потребление ? Става въпрос за триетажна къща, като отопляеми са 2 етажа по 100м2 на етаж и тавани 2.4м. Къщата е с ПВЦ дограма и външна изолация 5см. Към котелното прокарахме и инсталация към летна кухня с 2 радиатора и проточен бойлер. Страх ме е да не е слаб и да не може да смогне да отплява тези площи:((
Ако закупя от Ерато котела те имат ли си бригада за монтаж или трябва да търся друг за монтажа на котела?
gizdo - специалист
filmatoplo написа:
Не че нещо , ама колко бригади ще го правят вашето парно , много баби- хилаво дете. :? После тези майстори защо не питаш тях :? .А иначе котела дето препоръчва Лазар е добро решение.

Съгласен съм с това, защото се изредиха 3 човека досега, а първоначално исках един да прави всичко и аз да не се занимвам.
Ще ми е достатъчна ли мощността на този котел за отопление, обаче?
gizdo - специалист
Привет отново,
извинявам се, че съм единствен пишещ по тема, но съм на зор :cry:
Оказва се, че котела с горелката на Ерато го няма никъде до края на месеца.
От две места ми препоръчаха да взема котел БОШ 32kw, защото най- лесно се пригодявал с горелка.
Има ли някой мнение за този котел?
valqk - специалист
Виадруса, който пусках по-рано, мисля се продава все още... ако те интересува кажи - проблема е, че е в Кюстендил... за слагане на пелетна горелка на него - нямам идея, май е подходящ, но да не те излъжа...
filmatoplo - майстор
Боша е добър за пелетна горелка , намира се още и като- Дакон дор,Юнкерс и още нещо Будерус Логано :) .
gizdo - специалист
filmatoplo написа:
Боша е добър за пелетна горелка , намира се още и като- Дакон дор,Юнкерс и още нещо Будерус Логано :) .
Всичко това марки котли ли са или така са известни тези БОШ котли?
valqk - специалист
gizdo написа:
filmatoplo написа:
Еднакъв котел с различни марки.
Аз си взех Дакон Дор 24 примерно.
gizdo - специалист
valqk написа:
gizdo написа:
filmatoplo написа:
Еднакъв котел с различни марки.
Аз си взех Дакон Дор 24 примерно.

Разбрах. Имат ли разлика в цената "различните марки" или всичко е едно?
Ти доволен ли си от твоя котел?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: