Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не се смейте -тази червена тръба и сивия фитинг ли са комина :? от ПВЦ ли са, или от метал :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, червеното е комина и като го гледам ми се струва, че е от ПВЦ. Само че изгорелите газове се движат по вътрешната тръба, която е от алуминий или ППР в зависимост от вида на котела.
malka_mitka - напреднал
Здравейте отново червената траба е канализационна тръба а вътрешната е от хром никел за изгорелите газове . Апартамента е на пред последния етаж . Да ли ще проработи?
Ако напиете надзорника за да разпише - може и да проработи :-D . Сигурен ли си, че е ПВЦ тръба от канализация, а не специална коминна система със сертификат?
sian - специалист
ttttttd написа:
ЧУВАЛИТЕ колега поради това че се топят и стават с катраните доста гадна консистенция.В тях е проблема.
Колега съмнявам се че е от найлон, той няма как да стигне до питите и да полепне. При горенето на ПВЦ се отделят повече сажди, освен пластмаса съм горил и гума, резултатът е повече сажди. Сега правя един опит вместо 4-пътен вентил връщам част от изходящата вода на котела, и я смесвам с връщащата. Това повишава температурата и. Резултата е задоволителен. Но при първоначално палене се получава конденз. Пробвам да вкл. изкл. помпата ръчно. Моля колегите да препоръчат надежден термолегулатор за помпата.
malka_mitka - напреднал
Да канализационна тръба е е мога да направя още снимки. А котела да ли ще гори ?
sian, ако става дума само за експеримент - добре, но не знам иначе как се виждаш да стоиш при котела и да въртиш крана постоянно. Един термостатичен вентил върши точно тази работа. А за помпата - В2000 или дигитален. Първоначалния конденз няма как да збегнеш, но той не е проблем.
malka_mitka, не виждам причини да не работи котел с този комин, но както казах - стига да бъде приет от надзора и да бъдат оформени документите за пускане на газ. Няма ли други пуснати котли в тая сграда. На твое място бих поискал предварителна среща с надзорника, който ще приема инсталацията преди покупка и монтаж на котел, защото ми се вижда нетипичен този комин. А може да си е напълно законен, със съответните сертификати, не знам.
sian - специалист
LazarGanev написа:
sian, ако става дума само за експеримент - добре, но не знам иначе как се виждаш да стоиш при котела и да въртиш крана постоянно. Един термостатичен вентил върши точно тази работа. А за помпата - В2000 или дигитален. Първоначалния конденз няма как да збегнеш, но той не е проблем.
malka_mitka, не виждам причини да не работи котел с този комин, но както казах - стига да бъде приет от надзора и да бъдат оформени документите за пускане на газ. Няма ли други пуснати котли в тая сграда. На твое място бих поискал предварителна среща с надзорника, който ще приема инсталацията преди покупка и монтаж на котел, защото ми се вижда нетипичен този комин. А може да си е напълно законен, със съответните сертификати, не знам.
Не го въртя постоянно, оставил съм го в едно положение и не го пипам.
rosenmvr - специалист
Колеги знам че темата е стара , но ще купувам камина за вилата а там комина вече е изграден и е от готови тела за комин с вътрешен размер 210мм х 160мм и височина около 5-6 метра. Камината която съм си харесал е Prity според производителя комина трябва да е 200мм. Дали ще имам проблем с моя. Предварително ви Благодаря.

Тема "Оразмеряване на комини за котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: