Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geizer - напреднал
Здравейте,
Преди месец се нанесох в нов апартамент в блок ново строителство и сега като застудя реших да си купя печка тип камина на дърва. И за мой ужас се оказа че като си запаля печката през ширма ми излизат пушаци 8-[ . А комина ми е точно до отхода за ширма и явно някъде се свързват. Как се оправя такъв проблем. Аз съм от Варна и много ви моля да ми препоръчате някой добър специалист който да ми оправи комина. Днеска пробно запалих само вестници в печката и като пуснах ширма всичкия пушек го връщаше обратно и излизаше през всяка възможна дупчица на печката. Иначе комина дърпа добре, като си сложа ръката пред дупката си се усеща че дърпа. Моля ви да ми помогнете, току що си купих и печката и дървата и направо ми се плаче при мисълта да купувам и климатик. Пък и дръвцата по друг начин топлят :) . И над мене има още 4 етажа , ако това има значение. Моля ви помогнете [-o<
Тани - модератор
Обмислил ли си вероятността да използват един и същ комин? В новото строителство нищо не би ме учудило! Представи си какво ще им е на съседите ти отгоре дори да са два отделни комина , но да не са запълнили фугите между коминните тела :x
geizer - напреднал
Звънях на съседите отгоре, в тях не пуши.
geizer - напреднал
А комина го огледах, поне в началото където се вижда е измазан отвътре. Но има паднали някакви парченца, ама нали съм жена и не разбирам от какво са. Дали не се е пукнал някъде комина и да се е обвазувала дупка която да го свързва с ширма :sad: . Оххххххх, да си жена в днешно време никак не е лесно :?
geizer - напреднал
А отхода за ширма май се води отдушник, и уж е по тесен. Оххххх, аз ще взема да си поплача, пък вие помагайте ако можете [-o<
toni_g79 - специалист
Аз си мисля,че ако апартамента е с хубава дограма,и няма допълнителен приход на въздух ,аспиратора прави нещо като вакуум и вкарва въздух обратно през комина.Пробвай да отвориш външна врата или прозорец в същата стая и ако спре да пуши значи това е проблема,ако продъжи да си пуши значи е нещо с комина :?
geizer - напреднал
Нееее, печката пуши ужасно когато ширма работи, когато е спрян не пуши.
geizer - напреднал
Хайде дайте координати на някой добър майстор, че времето още ще се разваля :sad:
toni_g79 - специалист
geizer написа:
Нееее, печката пуши ужасно когато ширма работи, когато е спрян не пуши.
На отворен прозорец пуши ли?нали това се мъча да обясня ,че като работи ширмата трябва да дойде въздух от някъде на мястото на излезналия през РАБОТЕЩАТА ширма,и най-лесното място е през комина.Ако пак пуши на отворено значи некой друг да дава акъл :lol:
geizer - напреднал
Това с прозореца не го схванах, значи ли че трябва цяла зима да седя на отворен прозорец, щото на ширма не му достига въздух. А и проблема по-скоро е че ширма и комина са свързани някъде.

Тема "Проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: