• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравей!
Няма предишно връзване.
Просто решиха да го вържат по този начин.
Помпата ми 25-4,а контролера не съм го изключил за да подава захранване на помпата.
filmatoplo - майстор
Нещо не разбирам -първите майстори ли направиха това :? .Аз мислих че са го свързали по друг начин ,и после други са го преработили и затапили .Ако първите са сторили това от снимките -направо нямам думи.Много оскъдно обясняваш за системата :? .
Няма други майстори.
така го направиха от самото начало.
Понеже купих котела втора ръка и към него ми дадоха електрониката и задвижката+други части.
Като дойдоха да ги монтират започнаха и го вързаха така както е.
Като видях че са направили четърипътния на трипътен се усъмних и започнах да чета форумите кое как трябва да е.
Като видяха че не се получават нещата започнаха да ме убеждават да махнем тази електроника и винтила и да сложим по ефтина електроника с трипътен винтил.
За мен не е нормално да имам правилните части а те да ме карат да слагам други.
filmatoplo - майстор
Значи са се подиграли с тебе -коя е тая фирма :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са се подиграли, толкова са разбирали, сигурен съм че нямат фирма дори.
srusev - специалист
Филма, трябва да почерпя ама много. :partyman:
Сложих трипътния вентил, ама работата на котела се подобри направо по две. Снощи го палихме нито съм го зареждал, нито нищо, само една кофа дърва и разпалки. 12 часа след запалване котела е на зададената температура, вентилатора почти не се пуска, жарава има, абе все едно друга технология съм вложил.
Сега остава да изкарам малко въздух и комина май е за чистене, ама като цяло е 6.
filmatoplo - майстор
Радвам се Русев =D> и аз да съм полезен в тоя форум , под трипътен вентил-имаш предвид 3пътен смесителен вентил преди помпата за радиаторите ли :? .Прати някоя снимка .Тя още може да се оптимизира , ама за сега стига.
filmatoplo - майстор
Rejoice - контролера ти от кой модел е -динамичен контролер за отоплителни системи с котли ли - с колко датчика е 3 или 4 :? .
КОНТРОЛЕР ЗА ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ
С КОТЕЛ С ГОРИВЕН ПРОЦЕС
INT0068I
Помиорийските с 4-датчика
http://www.intiel.com/dynamic_controller_bg_01.pdf
filmatoplo - майстор
Имаш ли към контролера свързан външен датчик и стаен термостат.Щом си запознат с упътването на контролера -там нали гледаш схемата за свързване с 4пътен вентил -така трябва да стане и твоята инсталация . :) Схемата е тази дето има цветни стрелки синя и червена , бойлера и помпа за него не е задължително при схемата. А относно инсталацията ти -с каква температура подавана средно към радиаторите , ти стига да се отопляваш , искам да разбера ниско или високо температурно се топлиш ,имаш ли изолация и добра дограма.Мощността на котела и радиаторите сметнати ли са за къщата добре. :? Поразкажи малко повече де ,не мога да се ориентирам .
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: