• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 52
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Или може би газово отопление,иначе ел.отопление ще изсмуче тока за греене :?
sstefanov - майстор
Би трябвало да е нещо, което използва топлината на двигателя (колкото и да е малка), или някаква термопомпа, или с някакво гориво.
Тани - модератор
Не се чудете - хората отдавна са измислили печки за автомобили и са оборудвали фабрично с тях. По закон шофьорите на товарни автомобили имат право да карат само определен брой часове и след това трябва задължително да починат. За целта ползват тези печки , за да не се налага да работи двигателя когато е студено. Не съм сигурен , но мисля , че и автомобилите на полицаите са оборудвани с такива печки.
lubomirlz - специалист
За хибридите, които са снабнеди с малолитражни двигатели за дозареждане на батериите е ясно, за останалите както каза Тани си има печки, също така за да са леки и компактни много ел.двигатели са с водно охлаждане, което може да се ползва за отопление зимата.
dj_marti79 - специалист
Освен трите основни варианта:
-климатична инсталацийка
-газова печка
-топлина от електромотора и контролера
аз бих предложил -топлинен акумулатор - по време на зареждането да загряваме с нагревател едно алуминиево блокче
и във време на движение да използваме топлината му.
Има ли толкова малки електродвигатели с водно охлаждане? и колко компактни ще са ако им добавим охлаждащ флуид, помпа и радиатор?
Тани - модератор
Я помисли какво количество енергия е необходимо за да се стопли купето на автомобила и си направи ревизия на предложенията :)
lubomirlz - специалист
Колко киловата според теб трябва да е един двигател за да се нарече "малък", това е доста относително :-D
Двигателите в фабричните електромобили не са по-малко 30-40 киловата, за сравнение електромоторът в пароструйката ми Кархер е 5,5 киловата и е с водно охлаждане и като размери и килограми е доста по малък от събратята си с въздушно охлаждане. КПД на един съвременен двигател с тази мощност е около 0.85 така че няма да ни трябва много голям радиатор за да го охладим.
ivan-avto - специалист
вижте това филмче http://imdb.com/title/tt0489037/ имaго и в колибка
Последна промяна от ivan-avto на вт окт 18, 2011 12:00 am, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Тани написа:
Не се чудете - хората отдавна са измислили печки за автомобили и са оборудвали фабрично с тях.
Малко офф-Тази соц кола също имаше отделно ,,климатик"
Цитат-,,Отоплението на салона се осъществява от допълнително вградено отопление (бензинова "печка"). Това увеличава разхода на гориво, а отоплението не може да се регулира от пътуващите."

Прикачен файл

Zaz968m.jpg
Тани - модератор
Е защо да е офтопик! Точно по темата си е!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 52

Тема "Електромобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: