• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
radoraev - специалист
Sorry
Не ми влиза директно в главата-се се мъчи да ми убягне-така ми е устроен мозъка да не въсприема нещо което не бих направил--обикновенно слизам на долния етаж и взимам флекс от некой ако моя го няма или просто през едно нацепване си отварям капаче---както си е нацепено УД-то двете му страници..както ти е долното УД.........така и го слагам само че си отварям капачета да мога да завия види и толкоз
The_FAN - специалист
Бачкам на първия етаж - в мазето няма при кой да сляза...
В частен апартамент - никакви колеги наоколо... та си викам
докато обиколя Левски Г където не познавам никого що да не
хвана ножицата и да си резна профила... :lol:
Така става като си забравиш флекса :lol:
radoraev - специалист
за ножицата добре..ама чак пък да пребиеш с чука УД от бой за едното нищо еееееееееее :lol: :lol: :idea:
Измислих нов бузинес :lol: -ще продавам равни и твърди основи :lol: :lol: :lol:
По 3 метра дълги и монтажниците ще ги вързват за тавана на колата и ще си ги носят по обектите :lol:
пошегувах се малко--не се впрягай
fenko666 - напреднал
Относно завиването на видиите в картона....совен че не се пренавиват могат да се завиват и леко под наклон (където е възможно) тогава държат много по здраво
tottenham - специалист
понеже има много противоречиви мнения, искам да попитам няколко неща относно таван от ГК в панелен апартамент.
1. Дюбел пироните за УД-тата с какъв размер са и през какво разстояние се поставят?
2. Някой монтирал ли е таван използвайки уплътняваща лента и има ли смисъл от нея?
3. Монтира ли се ГК плоскост за УД-тата (с винтове).
fenko666 - напреднал
разрових се из бумагите които имам и там пише,че максимално разтояние м/у дюбелите на UD-то е 50 см.,а те са 6/60 дюбел пирон :? ако пък можеш ги хвани с 6/40 но с 6/60 ще е по стабилно.За плътняващата лента майче рядко се слага НАЛИ ВСЕ ПЕСТИМ има отношение към звукоизолацията. А това дали се кове в UD-то е много много спорен въпрос knauf казва НЕ а повечето колеги да така че предцени на място и успех
tottenham - специалист
Благодаря ти Фенко
tottenham - специалист
ще монтирам окачен таван с ГК на бивша тераса. Тя е с размер 270*120 см. мисля да наредя СД профилите напречно по дължинатата на терасата и от тук въпроса ми е тъй като Сд тата ще са ми с дължина 120 см по два директни окачвача на СД ли да слагам или мога и с един посредата? ГК ми е 12.5мм.
The_FAN - специалист
Максималното разстояние между окачвачите (директните) е 1 метър...
Сам прецени колко :)
The_FAN - специалист
Моят съвет за тази тераса е да си пуснеш две CD-та по 270 см.
Ще ти отидат по-малко окачвачи и анкерни пирони а и ще имаш да шпакловаш само 2 фабрични фуги иначе...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: