Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vaioo - специалист
Пробвай да го откачиш от долните щипки да не седи под напражение.
velev-klima - специалист
Поговорка "Дявола като си няма работа си бие децата" Та и ти си нема друга работа заради едни гайки в стената да го местиш.
Като е мит климатика разглобяваха ли го напълно сваляха ли турбината?
Norek1 - специалист
Какъв ти беше модела?
Тоя звук от вътрешното тяло и аз го имам, но само на отопление, предполагам е от фреона в тръбите, поне за моя случай.И на мен ми е хванато с 8 дюбела.Пробвай както мислиш да направиш, може да се получи?
sasooooooooo - "специалист"
Утре ще махна капака и ще го освободя от долу.
Климатика е разглобен и измит, турбината също. На място пак го отваряха за да установят от къде бръмчи. Турбината я видях ясно - изчистена е перфектно.
Norek FTXS 25 тялото, при мен е ясно, че шума е когато се върти моторчето.
Откачих го от долните щипки, промяна няма, пак дрънчи. Видях обаче три проблемни според мен места:
1. Захранващият кабел излиза от стената, обаче те са го застъпали с тялото.
2. Тръбите минават под намерените мостови проводници, а в случая е по-добре да са над тях.
3. Като закачах пак машината видях, че от ляво ламаринката хлопа, отделно доста се разминават от центъра на скобите.
Качвам снимки, ще пробвам и клипче за да се чуе и шума.

http://www.youtube.com/watch?v=WxRsTG-rg2w

Прикачен файл

PA170166_resize.JPG

Прикачен файл

PA170167_resize.JPG

Прикачен файл

PA170168_resize.JPG

Прикачен файл

PA170169_resize.JPG

Прикачен файл

PA170170_resize.JPG
velev-klima - специалист
Леле какви са тези дупки по стената? Това ако го направим някъде не че ще ни платят ами и ще ни бият.
А звука не се чува пробвай пак ама без да местиш телефона че шуми и не се разбира.
Ми те и майсторите в началото се чудеха какво бръмчи :? Аз пък ясно ги чувам особенно в началото и към края на клипчето. Знам как работеше досега машината и веднага усетих разликата. Жена ми същото го констатира без да й бях казал още, че има проблем.
За дупките, едните останаха от стария път ,а другите се наложиха, че доста кабели минават баш 'дето им пречат.
dundurma - специалист
аз ти предложих читав човек,ама ти..............
velev-klima - специалист
За тази цел хората продават а ние ползваме скенери за търсене на кабели метал дърво. Ама те са пари и не всички им се дават пък нали къртят в клиента не у тях.
Днес момчетата оправиха работата. Кабела не е пречил, понеже и като го махнаха, пак отзяваше. Това, че тялото не стои в средата на планките също не е проблем, понеже то свободно може да се мести на ляво и на дясно, преди да бъде хванато с винтовете. Два от кабелите ги сложихме под тръбите, а цялата машина беше разглобена и сглобена отново.
Съвестни хора, дойдоха втори път /след като им бях платил вече/, доста време действаха и накрая не стана дори въпрос за пари.

Тема "Проблем с Daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: