Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
bojin1 - помощник
Здравейте,не разбирам от леене на метали, но прочетох че месингът е сплав от мед и цинк и се запитах как да се раздели на мед и цинк.Тоест ако имаме месингова гайка например как да отделим медта и (oт) цинка,с каква обработка? Моля за детайлно обяснение .
torbalan - Дървен философ
шегуваш се, нали?

ако ти трябват мет и/или цинк - далеч по-лесно и евтино ще бъде да си ги купиш чисти...
bojin1 - помощник
torbalan написа:
шегуваш се, нали?

ако ти трябват мет и/или цинк - далеч по-лесно и евтино ще бъде да си ги купиш чисти...
Не се шегувам ,просто искам да си изясня начина на разделяне на месинг на меД и цинк.Евтиното решение засега не ме интересува.
ieiei - специалист
Сигурно има начин,но в домашни условия ще извадиш по-лесно захарта от кафето.
ZMeyGorianin - майстор
Цинково покритие се отстранява с киселина. Но при тебе няма покритие, а сплав. Не виждам друг начин на разделяне освен претопяване. Двата хим. елемента са с различно специфично тегло и би трябвало да се разделят в течната форма. Но това е "дълга и широка работа" /само теоретично!
RABATA - напреднал
bojin1 написа:
Здравейте,не разбирам от леене на метали, но прочетох че месингът е сплав от мед и цинк и се запитах как да се раздели на мед и цинк.Тоест ако имаме месингова гайка например как да отделим медта и (oт) цинка,с каква обработка? Моля за детайлно обяснение .
Вариш в тенджера под налягане 8-9 часа и готово!
bojin1 - помощник
RABATA написа:
bojin1 написа:
Вариш в тенджера под налягане 8-9 часа и готово!
?????????..........
kabel96 - специалист
Аз съм пробвал и 9 часа бяха малко,трябва към 15-16 часа.Става по добре с старите руски тенджери.
agj - майстор
А подправки в тенджерата слагат ли се ? :lol:
valkovv - помощник
kabel96 написа:
Аз съм пробвал и 9 часа бяха малко,трябва към 15-16 часа.Става по добре с старите руски тенджери.
Колега,

Моля споделете в какъв разтвор става варенето и на каква степен е котлона.

Благодаря предварително!

Тема "месинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: