• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
дравейте колеги.Започнах ремонт в една от стайте.Ремонта се състой от подмяна на старата дограма с нова.Махане на тапетите измазване на стените шпакловане и слагането на окачен таван.И така махнах старите тапети и саборих на места мазилката защото има доста кривини на стените.На места до 3см което малко ме притеснява. След това започнах с поставянето на окачен таван.старият таван е кара таван и пуснах от гредите шиш с ухо който хванах здраво за гледите с видий,след това сложих анкер водачите ,обиколих цялата стая с UD профили.Наредих CD профилите и нивелирах с канап и нивелация.Започнах поставянето на картона с видий по основните профили през 15 см и по уд профилите също.В края не ми достигаха 6 см и бях приниден да сложа парчета от одрязаният гибс картон.има ли опасност от напукване?Другото което е ме притеснява също е стените.Как е най правилно да направя.първо да запълня големите дупки с хоросан.това ми е малко неясно как да изравня останалите неравности.парво да грундирам и след това с лепило ли е най добре.моля за съвет.качил сам няколко снимки до момента свършената работа.приемам всякакви забележки и съвети.благодаря предварително. Изображение Изображение Изображение

Прикачен файл

DSCN0251.JPG
Тани - модератор
През колко сантиметра си наредил профилите? Добре е било конструкцията да е на две нива щом е гредоред.
профилите са наредени през 60 см.
Тани - модератор
Преди да почнеш трябваше да почетеш малко из форума. Всички въпроси относно ремонта ти са разисквани многократно! Тогава щеше да знаеш , че профилите задължително се радят през 50 см за таван и листовете се редят перпендикулярно. След месец два ще пуснеш тема - напука ме се това , напука ми се онова. ЧЕТИ !
Перпендикулярно спрямо гледите или спрямо профилите?
jekasus - майстор
Двойна скараИзображениекартона си личи, спрямо кои профили перпендикулярно е трябва да се сложи.
Има ли опасност от провисване ако не е двойна скарата?
Тани - модератор
Провисване - Не. Напукване - ДА!

ПП Тук вчера коментирахме как се смятат разстоянията и как се прави двойната скара!
viewtopic.php?f=48&t=35272
gogoen - напреднал
Четох някъде , че има хартия за фугите , която предотвратява напукването . Някой ползвал ли е ?
С окаченият таван се справих много добре се получи,допитах се до майстор и ме посаветва само да разменя единият лист картон.сега е ред за шпакловането.там ще трябва да ми го прави майстор.някой ако ми каже доло горе какви са цените за щпакловане на кв.м. ще съм благодарен.питам за груба и финна шпакловка.
  • 1
  • 2

Тема "Изравняване на стени и окачен таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: