Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нормално е - талашитите ги добавяш по малко към мокрите дърва за да вдигат температурата. Пък и на камините ламарините им са по-тънки. Дювил не са ли чугунени?
ZMeyGorianin - майстор
Чугунени са, но имаше и нещо като козирка, която се накъдри.
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Стига бе, този котел е роден за въглища :)
Не е, този е за дърва, S32 е, не S31 :) Има разлика, имааа :)
filmatoplo - майстор
Тези модели котли знам че са проектирани за въглища главно :? , скара ,ръчка за скарата -все за въглища ми говори.При монтаж на пелетна горелка -тия неща се махат че пречат.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, имат 2 модела, които са предимно за дърва, но аз не съм ги виждал за да ги сравня
syncho - майстор
Калине тая боя от дограмата едва ли е толкова много, че да ти навреди на котлето така че смело хвърляй вътре. Би било кофти, ако гориш пластмасови кофи, в които е имало боя :lol:
filmatoplo - майстор
:) Малко боя едва ли ще попречи , един градски изгоря всичките пвц седалки на лятното кино в котела Дакон :wink: , и джапанки му хвърля -квот намери .Да -пластмаса и гума не дей да гориш [-X , китайски фазер за кофражи също не дей .
Чаро - Акълия
Напълни найлонов плик с въглища и го пъхни при достатъчно жар в котела. Притвори клапите...
Кат ви чета ( и слушам- един приятел има картинг писта и гори износените гумета от количките ) ми се ще да ви глобяват! :shock:
Тва го дишаме бе! Бах ви у миндилите - един прозорец не може да се отвори зимата! :x
joro_vn - специалист
По международните стандарти, пластмаси е разрешено да се горят само в инсталации които развиват температура над 1100 градуса. При по-ниски температури се отделят страховити гадости , които са и отровни и канцерогенни. За бои и гуми не знам, сигурно е подобно.
kalin72 - майстор
Не, съвсем не смятам да горя изкуствени работи :) Дори съм против горенето на растителност в двора на съседите, вместо да се ползва компостер, но..така е на село :) Сега мисля да направя един среден по големина компостер, за моите нужди, и лека по лека да приуча и комшиите ;)

Тема "Изгаряне на отпадък...и как да задържим жарта в котела.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: