От мобилни телефони до цифрови камери
darken_nz - специалист
Ами пак е S-Video, но малко по-различно, а и най-важното е, че поне аз не мога да видя нищо на снимката. :?
Нека човека да каже с колко пина е :).
darken_nz - специалист
Без съмнение, но може и да не му трябва.
Неговия ТВ има S-Video.
Е може ако не намери необходимата дължина все пак да ползва. :)
vvventsi - специалист
сега видях че телевизорът му е кинескопен, единствения вариант е композитния видео сигнал,тоест обикновения който се използва,мисля че видео картата трябва да има един преходник със чинчове от едната страна, ето такова нещо,вижте снимката,другото което ще му трябва е един кабел с два чинча или ако ще ползва скарт кабел ''скарт-чинчове''.
Но имам един въпрос към питащия,телевизора като монитор ли искаш да го ползваш или да си гледаш филми на него,защото ако искаш да го ползваш като монитор няма да стане,той има малка резолюция ,ако ще е за филми става!

Прикачен файл

svid-to-component.JPG
svid-to-component.JPG (12.95 KиБ) Видяна 3190 пъти
darken_nz - специалист
Да, но виж как са оцветени.
Не знам дали ще подаде CVBS.
Това, ако картата му е с онези с повечето пинове.
А може и да има настройка - нямам представа за този тип карти.
На мен са ми попадали само от тези с 4-те пина.
По принцип трябва да може, но производителите винаги могат да променят нещо както те си искат.
vvventsi - специалист
darken_nz написа:
Да, но виж как са оцветени.
Не знам дали ще подаде CVBS.
Това, ако картата му е с онези с повечето пинове.
А може и да има настройка - нямам представа за този тип карти.
На мен са ми попадали само от тези с 4-те пина.
Композитния сигнал е на синия чинч,аз точно така съм си вързал телевизора към компютъра със композитния сигнал и той излиза през синия чинч! Вече от самата видео карта трябва да се нагласи да вади композитен сигнал!
darken_nz - специалист
Да има логика.
При доста устройства е така (говоря за синия терминал).
И аз си мислех, че трябва да има начин,мислих точно за това, че трябва да има настройки какъв сигнал да излиза, но не бях сигурен, защото не са ми попадали такива карти.
vvventsi - специалист
това е моя кабел ,за TV-OUT освен трите чинча си има вече и S-Video букса ,ако ще ползваш композитен използваш само синия чинч ,ако ползваш S-Vidio онази другата букса ,а за компонентния (цеторазликовия сигнал ) за HD се ползват и трите чинча, като Y -зелен чинч Pb-син чинч,Pr-червен чинч

Прикачен файл

kabel.JPG
pesholong1958 - специалист
Благодаря Ви момчета на всичките че се отзовахте на въпроса ми,но ме объркахте много с вашите хиляди мнения и за това се отказвам от всичко.Не се сърдете но много са ми непознати всички тези начини за разсъждения в тази техника.Мислех че ще е много по - простичко.Чисто и просто да се вземе сигнал от буксата която е изхода за монитора.
За сега чао!Ако има някой по-прост вариант,напишете............
vvventsi - специалист
pesholong1958 написа:
Благодаря Ви момчета на всичките че се отзовахте на въпроса ми,но ме объркахте много с вашите хиляди мнения и за това се отказвам от всичко.Не се сърдете но много са ми непознати всички тези начини за разсъждения в тази техника.Мислех че ще е много по - простичко.Чисто и просто да се вземе сигнал от буксата която е изхода за монитора.
За сега чао!Ако има някой по-прост вариант,напишете............
така и не каза филми ли ще гледаш на телевизора или ще го ползваш вместо монитор! Ако ще го ползваш за монитор не става ,ще има картина на телевизора но ще замазано,но за филми става,ето виж снимките аз как съм си вързал телевизора към компютъра !

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

1.JPG

Тема "Телевизор вместо монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: