Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Здравейте, имам лаптоп ASUS F3TC, който искам да свържа към ТВ.TV Out-ът на лаптопа е S-Video, като с него си идва и кабел дълъг 10 см за преход от S-Video към женски RCA. На телевизорът ми имам два входа за аудио и един за видео, всички са RCA. Проблем с аудиото нямам, но с видеото, да. Направих си кабел 1RCA мъжки на 1RCA мъжки за преход от латопа към ТВ, но не мога да засека ТВ. Дава ми, че няма връзка. Кабелът за видеото го направих от обикновен стерео аудио-видео кабел. Искам да попитам дали причината е в кабела и трябва да използвам друг или нещо друго? Видео картата ми е GeForce 7300Go. Опитах всичко от настройките на видео картата, като Force Dеtection TV и Rigorous Display Detection, но без резултат. Проверих и да не от спойките на кабела, но те са си наред, дори ги направих наново, за да съм сигурен.

Кажете дали това е кабелът, който е нужен или трябва да търся друг кабел?

Дано има някой да помогне. :)
vvventsi - специалист
свържи си лаптопа към телевизора както трябва ,после рестартирай лаптопа ,като го рестартираш цъкаш с десен бутон на мишката на работния плот после цъкаш на свойства на дисплей ,после настройки,от там си разрешаваш втория монитор и трябва да работи

Прикачен файл

5.JPG
И това съм опитал, но не става. Физически не ми го дава свързан ТВ-то.
vvventsi - специалист
пробвай някой друг вход на телевизора или някой друг телеввизор!
Да, пробвах и на друг телевизор, но резултатът е същият, затова ме съмнява да не е от кабелите.
FMaster - специалист
Проблема ти е че имаш и с-видео, и тв-аут ! В момента излъчва на втори монитор ,но през тв аута, трябва да го пренасочиш през с-видеото да ти предава! Успех!
FMaster написа:
Проблема ти е че имаш и с-видео, и тв-аут ! В момента излъчва на втори монитор ,но през тв аута, трябва да го пренасочиш през с-видеото да ти предава! Успех!
Можеш ли да ми обясниш по-подробно, на лаптопа имам s-video. Не разбирам какво имаш предвид под "имаш и тв-аут и трябва да го пренасочиш към s-video-то". Пробвах всякакви настройка на видео картата, но без резултат.
liusien - специалист
Погледни съседната тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 24&t=35225 Дано по някакъв начин ти свърши работа!... Успех! :-D

Тема "Кабел за свързване на компютър към телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: