Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
entusiast - специалист
Тани написа:
Щом ще слагаш вата , тавана автоматично ти пада с поне 6 см!
Ако не си купил все още профилите , вземи 4 метрови CD :wink:
Колко листа картон си купил?
Е четири листа, разбира се - мисля че се вижда по-горе и от схемата. На нея 3 листа влизат цели, и един служи за допълване. Там, където са пунктираните сини линии се събират листовете. Просто ако ги сложа на дълго, от четвъртия лист трябва да изрежа канта само, а после няма да имам широко парче за допълване на 3-тия лист.
ivanovrg написа:
има интересни хора
искат съвет как да направят нещо по правилният начин,а са се навили как да го правят(по грешния) и си търсят някой ,който да им оправдае решението
ми правете го както ви е удобно и си носете последствията
п.п 1 лист ГК е има няма 7-8 лв
вземи си 1лист и му използвай двете страни с фабричните кантове
Налиии, да му използвам 10 см. само от канта, а оставалото да го изхвърля, така ли!? Ти да си чувал нещо за екология, за пестене на ресурси?
Последна промяна от entusiast на пет окт 21, 2011 8:16 am, променено общо 1 път.
entusiast - специалист
грешен пост - за триене
Последна промяна от entusiast на пет окт 21, 2011 8:54 am, променено общо 5 пъти.
ulieliadi - специалист
Купи си още три ЦД профила и ги направи на 40см. Оскъпяваш с 10-ина лева :wink:

П.С.Забравих да пиша да търсиш профили на 2.60м да не изхвърляш много, нали си еколог :-D
Тани - модератор
Хм, защо са му 3 профила? Трябват му само 5 парчета по 45 см. за да удължи профилите и да ги монтира по дългата страна. Тогава ориентацията на листовете ще остане като на схемата. Снаждането на профилите ще отнеме много по малко време отколкото монтажа на паразитки. Освен това ще е по-правилно, евтино и да не забравяме екологично :-D Всеки колега би подарил 5 парчета профил вместо да ги изхвърли.
entusiast - специалист
Ето, прикачвам тук 3 схеми. При първите 2 ще трябва да снаждам 3 метровите CD-та, които вече съм купил, и дано става стабилно така.
Последната е с профили по късият размер на стаята и плочи по дългият размер - според мен е нерационално за този размер помещение.

Прикачен файл

Tavan.JPG
Tavan.JPG (50.83 KиБ) Видяна 4416 пъти
entusiast - специалист
Тани написа:
Снаждането на профилите ще отнеме много по малко време отколкото монтажа на паразитки.
Не ме притеснява времето - правя го за себе си, бавно и с кеф :) Мога да спя в хола още няколко месеца, нямам проблем с това.
Притеснява ме самото снаждане. Не знам дали двете части ще стъпят хубаво на едно ниво, дали няма да се разминат много и това да ми развали нивелацията.
А какво е "паразитки"?
ulieliadi - специалист
Тани написа:
Хм, защо са му 3 профила? Трябват му само 5 парчета по 45 см. за да удължи профилите и да ги монтира по дългата страна. Тогава ориентацията на листовете ще остане като на схемата. Снаждането на профилите ще отнеме много по малко време отколкото монтажа на паразитки. Освен това ще е по-правилно, евтино и да не забравяме екологично :-D Всеки колега би подарил 5 парчета профил вместо да ги изхвърли.
Ориентацията на листовете ще си остане така само да подсили конструкцията с още един допълнителен профил.
В случая си прав че по-правилно е да се завъртят профилите, за по лесно не съм съгласен.Мразя да снаждам и когато имам възможност го избягвам. За нивелацията и в двата случая е бързо и лесно особено ако разполага с 250см мастар.
От мен толкова :-D Само знам че на 60см не бих го направил :wink:
Тани - модератор
entusiast написа:
В случая си прав че по-правилно е да се завъртят профилите, за по лесно не съм съгласен.Мразя да снаждам и когато имам възможност го избягвам.

Тани написа:
Снаждането на профилите ще отнеме много по малко време отколкото монтажа на паразитки.
Паразитки са онези напречните къси профили, които искаше да монтираш с универсалните връзки. Там пак имаше да монтираш 5 профила както и сега са ти необходими 5 ,но за паразитки ти трябваха доста повече парчета , а и профилите нямаше да са през 40, а през 60см.!
ПП
Втората схема имам предвид!
entusiast - специалист
Така - добавям и четвърта схема, модификация на първата ми схема горе в темата.
Профилите са през 40 см., обаче плочите и профилите са ориентирани в една посока.
Тани - на фигура 2 не ми трябват 5, а 7 профила по 3 метра ;) за да получа 5 парчета по 3.5 м. Общо ми трябва да постигна 21 метра.
На последната схема профилите пак са през 40 см., обаче плочите и профилите са ориентирани в една посока. Улеснението е, че няма да имам снаждане, за сметка на още един профил - ще имам 8 парчета по 2.50 м. А и нивелирането ще е по-лесно.
Въпросът ми е, дали смятате че със старателно скосяване на краищата на картона, мога да постигна фуга с характеристиките на заводската, така че фугирането да стане надеждно?

Прикачен файл

Tavan2.JPG
Tavan2.JPG (54.69 KиБ) Видяна 4430 пъти
Тани - модератор
Профилите се слагат на 40,80,120,160 и 200 см. - 5 профила 5 снадки по 0,50м = 2,50 м - още един профил общо 6!
Не знам защо ще ти е по-лесно да нивелираш 8 профила , а по-трудно 5 :?
Шпакловането на кръпката също ще ти е по-трудно близо до ъгъла!
Снадките не трябва да те притесняват. Само трябва да ги разминеш - две от едната страна и три от другата през един профил. Слагаш окачвач близо до снадката на дългия профил и не се притеснваш нито за нивелирането , нито за провисване, за такова разстояние. Като захванеш картона , където е речено и да не сложиш парчето 45см - пак ще държи. ( да не вземеш да си го спестиш ей!!!)

Тема "Универсална връзка на Кнауф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: