Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valeto920911 - напреднал
Колеги имам един въпрос дали усилвател с инт. TDA 2050 1x35 от неомонтана "Усилвател 13" 1x35W, 4om, 10Hz-40kHz, TDA2050, двуполярно захранване.Може ли да се свържат два броя мостово и ако може кажете как.Благодаря предварително.:)
vvventsi - специалист
valeto920911 написа:
Колеги имам един въпрос дали усилвател с инт. TDA 2050 1x35 от неомонтана "Усилвател 13" 1x35W, 4om, 10Hz-40kHz, TDA2050, двуполярно захранване.Може ли да се свържат два броя мостово и ако може кажете как.Благодаря предварително.:)
Да тонколоната я свързваш към плюсовете на двата усилвателя ,а масите ги свързваш заедно,но трябва на единия усилвател да му подадеш дефазиран сигнал на 180гр.спрямо другия усилвател и със същата големина, точно това представлява мостовия усилвател тонколоната е свързана към плюсовете на двата усилвателя а масата не се ползва ,и на единия усилвател е дефазиран сигнала който му се подава!
valeto920911 - напреднал
Дефазиран сигнала може ли да ми кажете какво точно е това и как се прави и къде се свързва.Не сам много навътре в нещата.И ако може да ми дадете схема за дефазиране на сигнала.Мерси предварително.:)

Тема "TDA 2050" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: