Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
wel
bulhomes2 написа:
Това от тук - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=140
Изображение

10- Ред много ме кефи :)

Благодаря ви за подкрепата приятели. Ще смятаме и тогава ще започнем. Най много искаме да избегнем кредит че знаем какво дърво е.... Имаме разговори с 1 архитект и строители но пак не е лесно решението. Много ни е страх да не построим един хамбар да свършат парите и ... на улицата.
ArturDent - Почти Безобиден
simbion написа:
За нещо "временно" http://easyhome-bg.com/сглобяеми%20къщи ... 20срокове/
то май може и за постоянно разгледайте сайта, разгледайте и в гугъл има още сайтове за такива строежи, а мисля, че и гранацията им не е малко.
Сайта е първия който разгледах, това не е реклама :)
И особено обърнете внимание на това, какво не включва цената.
rumeniak - специалист
simbion написа:
За нещо "временно" http://easyhome-bg.com/сглобяеми%20къщи ... 20срокове/
то май може и за постоянно разгледайте сайта, разгледайте и в гугъл има още сайтове за такива строежи, а мисля, че и гранацията им не е малко.
Сайта е първия който разгледах, това не е реклама :)
На посочените цени като посмятах малко и излиза в завършен вид 450 евро, а хората искат с 30-35 хил да си построят къща. Аз не смятам че това е възможно но стискам палци да намерят начин. Както знаете има "евтини" и "хубави" неща. Успех ви желая.
stiv1961 - майстор
wel написа:
bulhomes2 написа:
Това от тук - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=140
Струва ми се, че 4040 е сбъркал сметката с цели 1000 лв :)
Или калкулатора ме лъже :?
Tsilkov - майстор
wel написа:
Здравейте колеги,

С мъжа ми се чудим с 30-35 хил. лева дали можем да построим прилична къща от порядъка на 65 кв.м
С чудене и съвети няма да стигнете далече.Взимате едно листче и започвате да влизате в ролята на проектант и си пишете отделни графи какво ще изпълнявате.След това за всяка графа проверявате в магазина и/или искате оферта (колктоо и да я правите сами все ще ви потрябва някой майстор).Бегло нахвърлям някой основни раздели по къщата ви като вземам предвид едноетажна без мазе:изкоп,кофраж на основи,армировка на основи,заливане на основите,после всичко това за плоча на терена,дървена конструкция за стените(мисля това е най-евтино),дървена конструкция на покрива,покриване на покрива,олуци и комини,топлоизолация на покрива,изпълнение на стените с изолацията в тях,шпакловка и боя на стените,врати,дограма,кабели с контакти и ел.табло ,канал,водопровод,баня.Вероятно изпускам и друго - ама толкова на един дъх.Ако боравите с ексел мога да ви рпатя КСС(количествено стойностна сметка) на двуетажна къща - като цяла цена е коренно различна ,но да ви ориентира какво ви е необходимо.
При тоя бюджет предполагам къщата ще е на ръба на закона и няма да има пълен комплект документи - за целта обаче трябва да имате вече ток и вода на мястото.
torbalan - Дървен философ
проект и разрешителни - около 2 до 3 хил. лева
дограма - около 5 хил. лева (външна врата, прозорци, вътрешни врати)
покрив - 4 до 6 хил. лева...
подови покрития - най-евтиния вариант около 2 хил. лева
отопление - с по-малко от 3 хил. няма да стане (котел на твърдо гориво, тръби, радиатори..."
до тук около 20 ги докарах...

остават тухли, цимент, пясък, филц, желязо, топлоизолация...

ако проектанта е пекан и вкара малко желязо в проекта и е възможно да се мине с по-малка основа - може и да стане...

аз теглих 40 хил. и жена ми 10
с тези пари сме застроили около 60 кв. с което общата застроена площ на къщата стана около 120 кв.
и съм направил пълен ремонт на всичко останало... даже и за малко обзавеждане останаха ;)
Tsilkov - майстор
torbalan написа:
отопление - с по-малко от 3 хил. няма да стане (котел на твърдо гориво, тръби, радиатори..."
На 60 квадрата можеш спокойно да си минеш на печка с чугунена риза и по-нататък да и вържеш един радиатор :wink:
ZMeyGorianin - майстор
72 м2 ги отоплявам с камина на водна риза 8+3 кВ. Радиаторите са 4 бр. с обща мощност около 8 кВ. Излезе ми 1200-1300 лв., като монтажа е от мен!
stenmark - специалист
Торбалане кави сметки правиш :? Дограма 5000лв Брей той каква дограма ще си слага?Подови поккрития 2000лв.Браво,я пусни една снимка от вас със какъв паркет и тераор си.За проект пак не си прав,изобщо не го засилвай човека.Накрая за отоплението,що пък реши че трябва котел,ами ако иска климатик?
Стефко - специалист
stenmark написа:
Торбалане кави сметки правиш :? Дограма 5000лв Брей той каква дограма ще си слага?Подови поккрития 2000лв.Браво,я пусни една снимка от вас със какъв паркет и тераор си.За проект пак не си прав,изобщо не го засилвай човека.Накрая за отоплението,що пък реши че трябва котел,ами ако иска климатик?
Подкрепям Торбалан. Моите реални сметки са даже повече, при къща 75 кв.м. И то при пета категория. :?

Тема "Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: