• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Стефко - специалист
iavor написа:
.Съгласен съм и затова че конуса ми е по-високо - 9см от върхана конуса до плота но мисля че сега с този механизъм за подаване нямам да имам проблеми.

Лагерите ти може би са 6207.

Абсолютно не съм съгласен, че няма да имаш проблеми с височината. Най-дебелата част на конуса ти отстои от плота на 55 мм, което е прекалено голямо. Когато ти счупи още един пръст, ще се сетиш за мен. Затова помисли да намалиш това разстояние до около 5-6 мм.
iavor - специалист
Стефко написа:
iavor написа:
.Съгласен съм и затова че конуса ми е по-високо - 9см от върхана конуса до плота но мисля че сега с този механизъм за подаване нямам да имам проблеми.

Лагерите ти може би са 6207.

Абсолютно не съм съгласен, че няма да имаш проблеми с височината. Най-дебелата част на конуса ти отстои от плота на 55 мм, което е прекалено голямо. Когато ти счупи още един пръст, ще се сетиш за мен. Затова помисли да намалиш това разстояние до около 5-6 мм.
Ееее чак пък втори пръст [-X да не съм десеторъката Шива :cry: Няма проблеми да го сваля.Само сменям опорите под лагерите.Но пак повтарям че дори и сега при това подаване най-много да олющи боята на плота. Но нищо де,знае ли човек-нали цял живот се учи а и затова обменяме мнения в форумите.
Стефко - специалист
Аз ти казвам, пък ти помисли. Моя първи опит беше несполучлив, понеже конуса беше на 3 см от плота. Дървото се подвря под конуса, и огъна вала. Затова се наложи да го сваля на около 5 мм, и да направя вала от по-качествена стомана, и с по-голям диаметър. Това е от мен.
stamenov1 - специалист
Няма ли е да е по лесно да се добави допълнителен плот над основния, за да са намали разстоянието, а на много от клиповете съм виждал под конуса и добавка към плота, която не позволява превъртане под вала. Имаше го и на предните ти снимки.
iavor - специалист
Стефко написа:
Аз ти казвам, пък ти помисли. Моя първи опит беше несполучлив, понеже конуса беше на 3 см от плота. Дървото се подвря под конуса, и огъна вала. Затова се наложи да го сваля на около 5 мм, и да направя вала от по-качествена стомана, и с по-голям диаметър. Това е от мен.
Съгласен съм и не го оспорвам. Напълно логично е. При първия вариант вала ми беше по-тънък и също се кривеше.
iavor - специалист
stamenov1 написа:
Няма ли е да е по лесно да се добави допълнителен плот над основния, за да са намали разстоянието, а на много от клиповете съм виждал под конуса и добавка към плота, която не позволява превъртане под вала. Имаше го и на предните ти снимки.
При мен под лагерите има опори и най-лесно е да ги махна.Може би ще се получи.Колкото до разделителя под конуса / както на снимките от първия вариант / се оказа че повече пречи отколкото да помага тъй като при подхващането на дървото от конуса дървото се накляна леко по посоката на въртене и се разминават с планката. Може би е от височината на конуса както казват колегите по-горе.
Стефко - специалист
Целта ми е не да критикувам някакво изпълнение, а да помогнем с дебатите на всички, които решат да си направят такъв конус. За да не повтарят грешките на "пионерите", а да ги имат в предвид при конструирането.
iavor - специалист
Стефко написа:
Целта ми е не да критикувам някакво изпълнение, а да помогнем с дебатите на всички, които решат да си направят такъв конус. За да не повтарят грешките на "пионерите", а да ги имат в предвид при конструирането.

Затова се регистрирах тук. Моята я правих гледайки клипове в ютюб а там няма информация. Колкото и "да му ражда главата" на човек грешки стават. Разбира се не се сърдя на забележките а напротив,оценявам ги и съм благодарен на всички които искат да помогнат. Какъвто е и смисъла на този форум. :thumbs:
dido uzunov - специалист
iavor написа:
Стефко написа:

Затова се регистрирах тук. Моята я правих гледайки клипове в ютюб а там няма информация. Колкото и "да му ражда главата" на човек грешки стават. Разбира се не се сърдя на забележките а напротив,оценявам ги и съм благодарен на всички които искат да помогнат. Какъвто е и смисъла на този форум. :thumbs:
До тук си изясних много неща, само неразбрах от къдеда поръчам такъв конус или ми дайте точните характеристики, че имам познат стругар(дължина,диаметър,стъпка и т.н)
iavor - специалист
dido uzunov написа:
iavor написа:
Стефко написа:

До тук си изясних много неща, само неразбрах от къдеда поръчам такъв конус или ми дайте точните характеристики, че имам познат стругар(дължина,диаметър,стъпка и т.н)
Това намерих в интернет :
Конус за цепене на дърва
Произвеждам конуси за цепене на дърва. Размерите са от ф60 до ф120. Посочената цена се отнася за ф60. За уточняване на вашите изисквания, моля ползвайте дадените варианти за връзка.
Цена: 50.00 лв.
Местонахождение: гр. Хисаря Данни за контакт
За връзка с подателя на обявата използвайте:
0889640222

Моя си го правих сам и е с размери ф-70 мм,дължина 250мм и стъпка 6мм лява резба.Има и със стъпка 8мм,въпрос на избор.Важно е при изработката да се направи така че да няма биене при захващането към оста на ел.мотора или вала. Това е което се сещам за сега а и сугурно колегите по-горе ще дадът мнение и съвет.
Последна промяна от iavor на вт окт 25, 2011 2:16 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Конус за цепене на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: