• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
краси иванов - специалист
А за цветните грундове,замислете се само..
Всъщност ,какво се получава: Производителя ви казва в прав текст-боята,която ви предлагаме е с ниска покривност затова ви трябва цветен грунд,който дефакто е грунд с добавена в него боя и вода.И те всъщност ти продават освен грунда и още една ръка боя.(защото не покрива)
Това е абсурдно и мога да твърдя,че няма фирма със сериозно име на пазара,да предлага цветни грундове.(освен за мазилки и декоративни бой).
Нека ,някой който е боядисвал с Ойкос,Атрия,Бри лукс,Бенджамин Мур,Сан Марко,Левис.... да се оплаче от слаба покривност.(че в моя дом коридорите 4г.бяха с Левис и са на една ръка.Единия е Зелен,а другия е Бордо)
Винаги при добре създадена и обработена основа ,цвета ми се е получавал от първата ръка,но просто Качеството си има Цена.
kotyo - специалист
Като начало да кажа на Тони, че не съм се засегнал :sauf: ,просто не ми се ровеше много усърдно за примери. Ние с гугльо не се долюбваме много.
А червените пигменти са скъпи и капризни във всички сфери на приложение. И, да, 100% цветния грунд е презастраховка, но след като така или иначе трябва да нанесем някакъв, какво значение има цветът му, нали така резултатът ни е в кърпа вързан.
Аз не съм спец в боядисването, тъй че не мога да участвам много активно в тази дискусия, но дано спестя малко нерви и парици някому.
toni_g79 - специалист
краси иванов написа:
Това е абсурдно и мога да твърдя,че няма фирма със сериозно име на пазара,да предлага цветни грундове.(освен за мазилки и декоративни бой).Нека ,някой който е боядисвал с Ойкос,Атрия,Бри лукс,Бенджамин Мур,Сан Марко,Левис....
Bendjamin moore primer- http://www.benjaminmoore.com/en-us/for- ... or-primers
Чукни на който искаш праймер,и ще видиш какво предлагат като оцветяване на праймерите :)
Убеден съм,че и за другите които написа се предлага оцветяване.Има много повърхности на които цветния праймер ти улеснява работата и времето в пъти.Не случайно го предлагат :)
Абсолютно всички праймери може да бъдат оцветени(и вносни и български).
Това се прави основно заради подложките не декоративните бой.
Аз винаги си поръчвам да ми оцветят грунда,като правя Оточенто и др. декоративни бой,заради това,че може да има прозиране на подложката ,която се нанася под декорацията.
Мисля,че знаеш много добре,за какво служат прймерите!
Ако не на линка,който си пуснал подробно е описано предназначението на всеки грунд. :wink:
toni_g79 - специалист
краси иванов написа:
Абсолютно всички праймери може да бъдат оцветени(и вносни и български)
краси иванов написа:
Това е абсурдно и мога да твърдя,че няма фирма със сериозно име на пазара,да предлага цветни грундове.
Явно отървах някъде нишката на разговора :? Ми понеже беше написал,че нямало цветни праймери :? Или аз незнам на кое казваш декоративна боя (предполагам на боите които са за дърво,или тези които не са мат ),защото на линка си има праймери и за стени,които се оцветяват :?
Да няма фирма ,която да прелага цветни грундове.
Но това не значи,че не може да бъдат оцветени при нужда бе пич.
Разбира се ,че може да се оцвети,но това е при желание на клиента или при някой от спецификите на декоративните бой и мазилки.Няма кой да ти носи отговорност за цвета на праймер,защото няма нужния цвят на базовата боя.Има безцветни,бели,розови,сивкави,е как как.Това е Експеримент.
Разшири си кръгозора на бояджия,поне с Интернет.За какво дърво и метал говориш.
Написал съм ти -Оточенто(декоративна боя на Ойкос),и по подробно за теб по случая ...
За да нанесеш въпросната декорация,се полага основа(супер колор) под нея,а под основата грунд(кри лукс),който не се оцветява.НО аз го оцветявам понеже има риск да не покрие боята(заради често срещани лоши шпакловки по обектите),която се слага задължително на една ръка.
Мога да ти дам много такива примери.
Ако искаш да ти обесня ,някой неща ,които още не знаеш,а искаш да научиш,пиши ми на лични,с удоволствие ще съдействам :wink: .
Todor - специалист
краси иванов написа:
Ако искаш да ти обесня ,някой неща ,които още не знаеш,а искаш да научиш,пиши ми на лични,с удоволствие ще съдействам :wink: .
Пиши тук, нека и ние научим някоя тънкост. Случвало ми се е това и с цитираните от теб производители, на няколко пъти и с Brillux, а го водят N1 в Германия. След тониране на грунда в сиво цвета си излиза (нюянс на оранжево, на червено). Относно излизането от 1 ръка на цвета, незнам до колко е желателно. Остави препоръките на повечето производители един слой грунд, два боя, но ефекта на някой бои излиза от 2ра. Виждал съм покрило добре от една ръка, но не боядисано добре. Основата вярно е много важна.
toni_g79 - специалист
краси иванов написа:
Да няма фирма ,която да прелага цветни грундове.
Но това не значи,че не може да бъдат оцветени при нужда бе пич.
Разбира се ,че може да се оцвети,но това е при желание на клиента или при някой от спецификите на декоративните бой и мазилки.Няма кой да ти носи отговорност за цвета на праймер,защото няма нужния цвят на базовата боя.Има безцветни,бели,розови,сивкави,е как как.Това е Експеримент.
Разшири си кръгозора на бояджия,поне с Интернет.За какво дърво и метал говориш.
Написал съм ти -Оточенто(декоративна боя на Ойкос),и по подробно за теб по случая ...
За да нанесеш въпросната декорация,се полага основа(супер колор) под нея,а под основата грунд(кри лукс),който не се оцветява.НО аз го оцветявам понеже има риск да не покрие боята(заради често срещани лоши шпакловки по обектите),която се слага задължително на една ръка.
Мога да ти дам много такива примери.
Краси, все още не мога да разбера каква е разликата межу готово оцветен и оцветен по желание.Естествено че никоя компания няма да си оцветява праймерите и да стоят да отлежават затова,че никой не иска тези цветове.Извинявам се,не съм прочел правилно Оточенто,а ОтЧетно :-D ,но дори да го бях прочел пак нямаше да знам какво е.
Това което се опитваш да ми обясниш аз го знам като ФАУКС(FAUX PAINTING).Няма нужда да ми увеличаваш кръгозора,и само речника стига :lol:
Todor,Наистина брилукс,е номер 1 в Германия,аз и там научих за нея.Страхотна покривност и висока устоичивост,не създава проблеми,няма свойствата на Италянските бой,но На Германците това им е достатъчно.Все пак те са доста консервативни.
Аз не съм привърженик на полагането само на една ръка,незнам от къде съдиш.За да притежава качествата си боята трябва да има определената дебелина на слоя.Независимо дали ми е излезнал цвета от първата ръка ,винаги нанасям и втора ръка.
А за декоративните бои,там се слага една ръка задължително,защото декоративната боя е много тънка и може да прозира,ако има останал релеф от боята.А и цвета трябва да е просто лек фон.(производителите на всички фирми така препоръчват,а не Аз)
А за примерите,които съм дал с по-една ръка са да посоча ,че добрите производители не се нуждаят от цветни грундове и цвета ми излиза Даже на първата ръка.(хола ми също е на една ръка,жълто/оранжево-брилукс)

Тони,Най-просто ще опитам да се обесня:
Няма фирма която да ти предлага цветен грунд към някаква Инериорна боя-по принцип.Освен ако не е станал Фал с някой оцветител с ниска покривнос.Много пъти в течение на работата в годините,фирма вижда,че има слабо место в някой цвят и предлага на клиентите си,ако желаят да не рискуват и да им сложат в грунда боя,което не значи нищо друго освен,че правиш три ръце боя със сложен грунд в първата ръка.
Това е,става фал и заради това, правиш с една ръка повече.
Грундовете си имат предназначения за едно,боята за друго.А смесването е или компромис или експеримент.
Едн и от най-красивите декоративни бои(70-160лв/кг.),се нанасят,задължително върху бял грунд или бяло фондо.

Имах случай преди години.Боядисхваме сградата на Мерцедес с Бри Лукс и бяхме разделени на три групи изпълнители.Едната група шлайфаше с жирафи и помешенията станаха като петниста хиена.Така изгладиха гипса (на места)под шитрока,че го полираха,като стъкло.Независимо,че го грундираха и сложиха две ръце боя(и грунда и боята са Брилукс),гипсовите петна, които се показаха, не можаха да покрият.Понеже бяха най-бързи от всички(ние бяхме на ниво грундиране),почнаха да плюят боята,че била боклук и да настояват германците,да им платят за още една или две ръце,докато покрие.
Нашите помещения още на първата ръка станаха бели като сняг,без никаква забележка.Като ги видяха Немците,веднага изгониха колегите и ни дадоха и тяхната работа.

Това го пиша за да покажа,че с еднин и същ продукт при едни става а при други НЕ.
И този случай,както повечето дгуги,пак беше заради не добре подготвена (в случая повредена) Основа.

Не се опитвам да споря с никой,а да бъда полезен.
Червен картон ще може ли да се боядиса бяло без цялостна шпакловка..?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: