Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, колеги!

Правя ремонт на хола и сега съм на етап боядисване на стените. Боядисвам с боя DULUX, но имам сериозен проблем - след цели 3 слоя, все още си личат следите на три места ивици/като линия/ от акрилен уплътнител. Бях го запълнил в тънки цепнатини. Забелязах, че там където съм сложил акрилен пълнител, повърхността е по гладка, а стените са по грапави. Какво мога да направя, за да залича тези следи /трите ивици/. Пробвах със шкурка върху следите, но стана още по гладко и си личи. Мисля направо да махна гипсовата шпакловка в участъците и да сложа нова? Надали е добра идея?
EDI - майстор
Правилно си се ориентирал, ама е трябвало да го направиш още след първия слой.Махни уплътнителя, поразшири фугата и шпакловай отгоре.
Благодаря за съвета, ами за слоевете - надявах се, че след няколко слоя няма да си личи....да, ама не.
EDI - майстор
Понеже са разнородни, ако са на стена, винаги си личи.В ъгъл не бие толкована очи.Поне моя любителски опит показва това.
Сега прочетох още повече информация, но не е ли по правилно да се нанесе не с гипсова шпакловка, а с гипсово лепило? Предполагам, че най-правилно е да издълбая малко в ивиците с укрилния уплътнител и после да нанеса с гипсово лепило в издълбаните участъци? Пак ли ще изглежда разнородно с гипсовата шпакловка на стената?

Тема "Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: