Всичко за дърводелството
end1 - помощник
Здравейте

Някой може ли да помогне с изчетаването на такъв гардероб. Искам да дам да ми нарежат частите и да си го сглобя. До сега не съм правил такиви неща, но реших да опитам. Приемам всякакви съвети :-)))
Изображение

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (27.73 KиБ) Видяна 4187 пъти
baharkadirov - специалист
За такъв модел ли говорим...т.е. с открит кант...?

Прикачен файл

Picture 452.jpg
end1 - помощник
Да, нещо такова си представям :-)
Само,че този е с по-различни размери (1800/800/580) от твоя....Имам в предвид,че с по-голям размер....може да изглежда по друг начин.....Ако никой не ти предложи нещо.....мога да ти оразмеря плоскостите за твоите габарити....
end1 - помощник
Аз пробвах тук с различни програми, но не успях да се справя. Ще съм ти благодарян ако помогнеш.
http://prikachi.com/images.php?images/661/3963661V.jpg Това успях да "сътворя"... :) Размерите са в милиметри и са проектирани за18 мм.пдч (около 6 кв.м.)с 2 мм.кант...Не съм много по обясненията(иначе щях да стана учител),но както разбрах ...не си се захващал с нещо подобно преди(не че аз съм "врял и кипял")...и се надявам да се ориентираш кое за къде е....чекмеджетата ги оразмерих за ролкови водачи(550 мм. дължина)...Дъната не влизат в изчисленията(може да ги направиш с HDF,като поръчваш за гръб)...Само канта не съм отбелязал къде ще се кантира...Но ако не успееш да разбереш ,ще ти ги драсна...А ако пък нищо не ти е ясно.....занеси си проекта и им обясни какво искаш....Успех
shadowman - майстор
Само да питам... как на човек който прави за това нещо му даваш разкрой на гардероб с вътрешни врати, ще се види в чудо да ги оправи.
valkovv - помощник
baharkadirov написа:
http://prikachi.com/images.php?images/661/3963661V.jpg Това успях да "сътворя"... :) Размерите са в милиметри и са проектирани за18 мм.пдч (около 6 кв.м.)с 2 мм.кант...Не съм много по обясненията(иначе щях да стана учител),но както разбрах ...не си се захващал с нещо подобно преди(не че аз съм "врял и кипял")...и се надявам да се ориентираш кое за къде е....чекмеджетата ги оразмерих за ролкови водачи(550 мм. дължина)...Дъната не влизат в изчисленията(може да ги направиш с HDF,като поръчваш за гръб)...Само канта не съм отбелязал къде ще се кантира...Но ако не успееш да разбереш ,ще ти ги драсна...А ако пък нищо не ти е ясно.....занеси си проекта и им обясни какво искаш....Успех
Мисля и ще има проблем и с чекмеджетата!
shadowman написа:
Само да питам... как на човек който прави за това нещо му даваш разкрой на гардероб с вътрешни врати, ще се види в чудо да ги оправи.
Мисля ,че той се спря на този модел....
end1 написа:
Да, нещо такова си представям :-)
valkovv написа:
Мисля и ще има проблем и с чекмеджетата!
Ако сложи водачите 20 мм навътре...няма да има проблем...Или му предложете по-опростен вариант....като модел...
miliad - майстор
На коегата baharkadirov разкроя е верен с някой забележки:
На скицата размера до делителния рафт е неправилно посочен -668мм до горен ръб.Трябва де е 668мм до долен ръб.
Ширината на кутията на чекмеджето при обикновен водач е 898мм/960-36=924 -26(2х13мм)=898мм/
При 32см височина на челото, кутията отзад може да е 28см дълбока.
Вътрешният рафт бих го направил с р-р:923/550
Споделям мнението на shadowman, че с врати на покрит кант ще е по-лесно, но end1 си решава.
При така дадената контрукция ако се натовари много видимия рафт има опасност да провисне и опре в чекмеджето под него, проблема се решава с оставянето на по-широка фуга между рафта и челото на чекмеджето.Тук в размерите има възможност за такава.

Тема "Изчертаване на гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: