• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alonso - напреднал
Здравейте, скъсах си нервите с луничките. Помещението е доста странно и не мога да преценя как ще се разпределят най-добре. Какво ли не опитах. Тъкмо стигна до някакъв вариант и майстора ме засече, че броят им бил голям.

Прилагам screenshot:
Прикачен файл:
1.png
1.png (16.38 KиБ) Видяна 8664 пъти
В спалнята вече са разпробити, т.е. там нещата са решени. Проблемът е с голямото помещение.

Луничките ще са по 20W.
ulieliadi - специалист
Eми колега смени си майстора :wink:
Няма невъзможни неща - ако искаш още толкова може да ти сложи някой истински майстор :roll:
zimel - специалист
Не се притеснявай, по-добре повече отколкото по малко.

Не вярвам да ти блестят като слънце и да те заслепяват.

Аз имам монтирани пет броя по 70 вата през димер на площ 10 кв. м. , и дори когато ги усиля на макс ... не са ми много и не ме заслепяват.

Какво толкова те е изплашил майстора немога да разбера. :?

В случай, че не си ме разбрал, имам инсталирана осветителна мощност от 350 вата на площ 10 квадратни метра.... е, не ги ползвам постоянно, но често ми се налага, а пък ти с тези 20 ватови лунички, какво си се гипсирал?

Според мен, може и да ти тъмнее, но това е според зависи...

Както е казал сър Алън Алекзандър Милн : " Колкото повече, толкова повече".
vk - специалист
Ама те за основно осветление ли ще се ползуват тия лунички? Както са разположени по края, изглежда за декоративно осветление по-скоро ?
alonso - напреднал
За основно. Направихме днес това от картинката по-горе, демек свърши се :)

По средата в допълнение ще има диодно.
vvventsi - специалист
според мен луничките стават единствено и само за декоративно осветление,за основно осветяване не стават много ниско КПД имат!
fox_vt - майстор
То вече е направено но сега видях че са по 20 вата няма абсолютно никакъв проблем аз само в спалнята в кръг имам 8*20 вата и си свети таман даже иска още.А за колегата по нагоре мога да кажа че тея 8 лунички първоначално бяха по 50 вата и на макс става лаборатория можеш да видиш наплюто от муха от 3 метра на пода :lol: :lol: все пак 400 вата осветление си е бая.
според мен луничките стават единствено и само за декоративно осветление,за основно осветяване не стават много ниско КПД имат!
абе не е баш тей вземи една миньонка 20 вата и една луничка също толкова и виж кое свети повече,проблема на луничките е малкия ъгъл на светене.
vvventsi - специалист
fox_vt написа:

абе не е баш тей вземи една миньонка 20 вата и една луничка също толкова и виж кое свети повече,проблема на луничките е малкия ъгъл на светене.
Да ама я вземи енергоспестяваща 20W и луничка 20W да видим каква е разликата?!
fox_vt - майстор
vvventsi написа:
fox_vt написа:

Да ама я вземи енергоспестяваща 20W и луничка 20W да видим каква е разликата?!
Ти пък :lol: ама като искаш сравнение я вземи тая твойта енергоспестяваща от 20 вата и вземи една хмм то няма да е една ами да речем 6*3 вата Лед лунички ама си земи и слънчевите очила дан стане сакатлък,и ще се чудиш енергоспестяващата да не би да е угаснала :razz: .Идеята беше за лампи тип маде ин Томас Едисон :wink:
evil - специалист
Като темата е за разпределение на лунички искам и аз да попитам колегите какво мислят за направата на отворите тоест кой трябва да прави отворите в кнауфа ,електричара или кнауфаджията.Защото ако ги направи кнауфаджията ще съобрази конструкцията така че да може да се изреже където трябва или ще отреже профила и ще подсили мястото,всъщност както правят зидарите за прозорците ,оставят отвор и подсилват с греда от горе.И на мен винаги ми е било трудно с разпределението на луничките.Наскоро разпределях едни и имаше дълги редици и като разстоянието между тях не е кратно на 60 см колкото е разстоянието между профилите става много трудно.
  • 1
  • 2

Тема "Разпределение на лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: