• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Здравейте,бих желал да ме посъветвате за избор на пелетна горелка.В момента съм с котел DAKON DOR 24 като инсталацията ми побира около 250 литра и тъй като направих изолация на къщата и реално топлинния товар е от порядъка на 8-10kW/h.Бих желал нещо с програматор,командването да е по температура на водата.Бюджет до 2000лв..
valqk - специалист
Днес случайно попаднах на този сайт: http://termokomfort.com/promo.html

За гп20 1400лв мисля, е ок :)
Аз имам дакон 24 + такава, но още не я ползвам и немога да кажа. :(
До колкото четох е ок.
Ако се смята за реклама - да го махна, но мисля, че ще е от помощ.
Нека спецовете да кажат.
Успех!
filmatoplo - майстор
ГП 20 е стария модел , не знам дали не и куца управлението , и е по слаба май . :? под куца имам предвид че тези новите + са по усъвършенствани. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
ГП20 - 1380лв, 20кВт
ГП20+ - 1750лв,25кВт
това са цените, като първата наистина стария модел и само една мощност, а втората има и 32 и 45кВ, които са по-скъпи. Новия модел има изкаран един потенциометър, с които променяш мощността (количеството на подаваното гориво
VLADO66 - майстор
Благодаря за отговорите и бих искал да попитам на GP20+ каква е минималната мощност на която може да работи?Целта е да не прави през час on/off.Някой имал ли е среща с горелките на М-ТЕРМ-гледах ги на Стройкото и имат неръждаемо огнище и програмируема функция за самопочистване?
10-25кВт, ако жилището е с малки топлозагуби (под 10кВт), буферът е за препоръчване за добрата работа на горелката, но пак въпрос на математика е дали е оправдан
Здравейте на всички,
От скоро ползвам dakonera30, но след 10-15 часа работа нагара задръства нагревателя и горелката спира работа. Въпросът ми е някой има ли идея как може да се направи автоматично почистване на горелката. И каква е реално консумираната мошност в режим на запалване на gp20+
Благодаря предварително!
syncho - майстор
fanatic мисля, че проблема ти е в пелетите. Не случайно се казва, че в тези горелки трябва да се горят хубави пелети. На всичкото отгоре е добре да се настройва за всяка смяна на партидите, иначе се получават точно тези проблеми, които описваш. Не знам дали позволява някакво преправяне точно тази горелка.
Качествени пелети Клас А - това е необходимото преправяне. Още на първите страници в инструкцията го пише с големи букви. И все пак на 12 часа да се завъртиш в котелното и да разръчкаш горивната камера не е толкова зле мисля. Автоматично почистване имат по-скъпите котли. За 3000лв котел с горелка и бункер няма как. :)
За пилетите съм съгласен , сигурно не са от най хубавите но с тези от баумакса излиза доста солено. Относно настройките- прочетох инструкциите няколко пъти и не виждам какви настройки могат да се правят толкова- мошността, респективно подаването на гориво се регулира от потенциометъра отвън, другите настройки регулиращи се от потенциометри под капака не са толкова важни според мен без да твурдя че сам разбирач- стартова доза 75 сек., период на разгаряне на гориво, време за изгаряне след стоп и,т.н. Само въздуха не съм намерил от каде се регулира- той е по важен. Според вас кое саотношение е важно да се променя за добра работа на горелката с различни пилети
Благодаря
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: