От мобилни телефони до цифрови камери
dreams_hunter - помощник
Здравейте.
Искам да си направя вход към cd player на колата, за да свържа mp3 към него. Интегралната схема на cd-то е TDA 7384. http://www.scienceprog.com/wp-content/u ... 384sch.PNG - това е начина на свързване.
Не съм много наясно, но така като гледам входовете на този интеграл са крачета 11, 12, 15 и 14. Ако е така, мога ли да свържа 11 и 12 заедно, както и 15 и 14.

Но по-сложното е как да "подкарам" player-a :? . Той работи само когато е на радио или има диск. Кофти ще е да слушам mp3 и радио едновременно :rolleyes: . Възможно ли е по някакъв начин да го "заблудя", че има диск? Или пък трябва да пусна директно захранване към интеграла? Ако имате някакви предложения пишете...
Благодаря предварително
miroton - майстор
Към краче 4 слагаш един резистор 10к и +12в.
dreams_hunter - помощник
Направих го, но не се получи :?
Запоих по един проводник към "+" на кондензаторите, които отиват към крачета 11, 12, 14 и 15; проводниците от 11 и 12 ги свързах заедно, както и проводниците от 14 и 15; За маса използвах корпуса на CD-то.
Към краче 4 запоих един резистор със съпротивление 10 килоома и проводник към който подадох +12V
При увеличен на max mp3player, резултата беше много тих сигнал придружен с много бръждене.
Къде бъркам :?:
sstefanov - майстор
На краче 22 трябва да имаш напреженеие >3.5V, за да работи усилвателя. Свържи го и него към +12V прес 10k резистор (ако вече не си го направил).
dreams_hunter - помощник
Проверих всички връзки, които съм направил с мултиметър и се оказа че при запояването на проводника към краче 11, съм слепил двете крачета на кондензатора. След като поправих връзката, към краче 22 запоих един резистор 10к и проводник към който да подам +12V.
Но резултатът беше същия- тих звук с бръждене.

Входовете ги вързах към чинч букса (11 и 12 към едната букса, 14 и 15 към другата букса, а масата която съм я взел от корпуса на CD-то е обща и за двете букси)
Оказа се, че когато развържа масата и на нейно място свържа 14 и 15, започва да работи нормално.
Усилването е по-малко отколкото когато CD-то е в режим на радио или диск, но и това е нещо...
А на краче 22 дали има 3.5V, или не- няма разлика.

Тема "Как да направя вход на CD за кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: