Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
comunikator - специалист
Колеги дограмаджии какви впечатления имате от Рехау Генео Рауфипро.
В момента работя с него мислех си че е някакъв супер як профил, извънземна дограма,все пак от същия материал правят самолети и болидите на формула 1,но нещо не съм впечатлен много.
Последна промяна от comunikator на ср окт 26, 2011 7:25 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Какво е мнението ми ли? Евтин профил, вероятно от рециклирана пласмаса. Профил, от който за да направиш качествена дограма трябва да си много добър и прецизен. За съжаление повечето, които работят с него не са такива и съм виждал жалки изпълнения. Харчи се доста заради ниската цена, но не си заслужава.
valentin112 - специалист
Не съм сигурен дали мястото на въпроса ми е в тая тема, но все пак е за дограма. "Дърво-алуминий", дограма от дървесина, защитена отвън с алуминиев профил. Има ли някой запознат с това?
velsi - Почетен майстор
Виждал съм мостра на такова нещо. Беше изключително масивно и много качествено. Обаче отвратително скъпо. Сигурно има и по-леки серии, но пак няма да е евтино.
comunikator - специалист
velsi цента хич не е ниска нещо да не бъркаш профила.
velsi - Почетен майстор
Възможно е. Говоря за това, което съм виждал, изработено от Rehay. Този профил не го знам, но факта. че не си очарован мисля само затвърждава мнението ми.
Здравейте колеги.Искам да Ви помоля за съвет относно една дограма.Значи случаят е следния: поръчах си дограма за терасата от една фирма,дойде човека взема размерите и всичко беше наред.След 15 работни дни идват пичовете да я монтират и какво се оказа тя не става!Мерачът не е съобразил размерите за ъгловите колони.Почнаха да я монтират обаче самите странични стъкла излизат много настрани заради големите размери.Викам им аз момчета така няма да стане ,а те ми викат колоните са много широки ,ще ги сменим и всичко ще заспи.Да ама не,идват след 3 дена с някакви колони с отстранени лепенки.Оказа се ,че не за от същата марка ,а те ме убеждават че са били рехау.Изобщо не пасват на дограмата и остава растояние между профилите.Направиха дограмата на дупки,нямали от тънките анкерни болтове и сложиха от по дебелите за фиксиране към колоните.Страничния прозорец не е на същата височина с челния,понеже са направени много високи и страницата не отива нагоре.Като видях за какво става дума казах ,че се отказвам от дограмата и да си я взимат.Доидоха на следващия ден и я вземаха.Отивам в офиса и си искам парите а те ми викат ,че не можело щели да я преправят за тяхна сметка в рамките на два дена и щели да я монтират.Как според вас мога да си взема парите.Големи некадърници са,пазете се колеги.
miliad - майстор
Всеки може да сбърка с размерите, грешка-човешка!Вероятно би могъл да си вземеш парите, ако имаш документ някъкъв за поръчката и внесеното капаро.Ти си избрал тази фирма според някакви критерий, каква ти е гаранцията, че следващите ще са безгрешни.Дограмата може да се преправи, това не е проблем. Уточни с тях само как ще се отрази на растера това,в смисъл как ще изглежда в окончателния вариант, и ако го приемеш да го правят.След монтажа преглеждаш внимателно всичко с отвес и ролетка в ръка и ако е точно, тогава плащаш.Викни си и консултант, ако намериш някой запознат с материята.В крайна сметка ти в момента чакаш фирмата, нека и те да почакат за парите после.

Тема "ПВЦ Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: