Всички въпроси за вилата.
vvventsi - специалист
ZMeyGorianin написа:
100 години нямат, но 60-65 със сигурност! Заради правописа!
Това е порцелан ,къде в България по турско робство е имало порцелан,ако беше глинени съдове съм съгласен но порцеланови ,не им е там мястото,ако се гони автентичност! Те са със сигурност най много на 30-40г.На село ги имаме същите и все още се ползват!
ZMeyGorianin - майстор
Ами аз съм на 53 г. и ги помня откакто се помня! :-D
vvventsi - специалист
ZMeyGorianin написа:
Ами аз съм на 53 г. и ги помня откакто се помня! :-D
имено затова казах че са най много на 40г. даже ще питам майка и тя е на 53г. кога са ги купили.
stiv1961 - майстор
vvventsi написа:
ZMeyGorianin написа:
100 години нямат, но 60-65 със сигурност! Заради правописа!
Това е порцелан ,къде в България по турско робство е имало порцелан,ако беше глинени съдове съм съгласен но порцеланови ,не им е там мястото,ако се гони автентичност! Те са със сигурност най много на 30-40г.На село ги имаме същите и все още се ползват!
vvventsi, то турско робство преди 100 години също не е имало ама,,,,,дип са си на място нещата, даже оцетника или оливерника/едно от двете/ липсва :)
Жоро Витлиемов - помощник
гледам гледам и не мога да повярвам на очите си избихте се за 50 години разлика. Нека модераторите да сменят тогава заглавието на ,, 50 години назад с прекрачването на прага,, исках да напиша още доста, но пиша от телефона и това по горе ми отне цяла вешност с този същият телефон са правени и снимкитеш което обяснява качеството.а между другото порцелановите неща остават там и след 45 - 50 години заглавието на темата ще е актуално :)
Жоро Витлиемов - помощник
опитах да прикача една снимка на вестник работническо дело от 1973, но незнам къде я пратих :) я вторият път стана :) вестника е доста запазен и ще краси някоя от лавиците също намерих и една изрезка без дата, но заглавието на статията е Асфалтовите пътища се увеличават :)

Прикачен файл

IMG_1391.jpg
Последна промяна от Жоро Витлиемов на вт окт 25, 2011 9:36 pm, променено общо 2 пъти.
valentin112 - специалист
От това стават хубави шапки, когато трябва да се боядисва нещо.
batkotony - специалист
stiv1961 написа:
даже оцетника или оливерника/едно от двете/ липсва :)
Имам останали някои оцелели съдове от същия сервиз и със сигурност има и оливерник или оцетник.Авторът ако иска да ми пише,с удоволствие ще му го подаря! :-D Каузата му ми харесва!
ebahti - майстор
Само за протокола да отбележа че китайците са изобретили порцелана преди мн. повече от 100год :wink:

Тема "100 години назад, само с прекрачването на прага." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: