Мечтата на всяка домакиня
Здравейте.Предстои ни да се местим в нов апартамент и ще ви заливам с най-различни въпроси и моля да не ми се сърдите :roll:
Първият въпрос,с който се сблъсках,докато правих един проект за кухнята (разбира се не окончателен),че цвета,който искам да присъства ,като детайл,липсва в дадената фирма.Става въпрос за мек тревисто-зелен цвят.И дизайнерката спомена,че съществува вариант тъй наречения гръб,т.е. пространството между горните и долните шкафове,да бъде боядисано със специална боя,като цвета,разбира се,може вече да бъде абсолютно всякакъв,и тази боя,след специална обработка,може да се обработва и с препарати и с какво ли не друго.Все пак в кухнята се готви,мие и мазнини,вода и други гадости цапат и не питат мие ли се това чудо или не.
Та аз искам да ви питам дали наистина има вече варианти да стане с тази специална боя,ако фирмата,която ще ми изработи кухнята,няма да има плот за гръб с желания от мен цвят? :? Само да добавя,че плочките не искам.
П.П. Извинете за объркания пост и дано ме разбрахте.
Emerald - модератор
Интересно...и с какво тази боя е по-различна от латекс? Между моите шкафове е с латекс- мия си го прекрасно. По-лесно от каквито и да било плочки. Супер практично. :wink: За целта само е нужен латекс със съответния висок коефициент на миене.
Aми не знам с какво се различава.Спомена нещо за венецианска мозйка,пък в Гугъла само за пода намерих :? И като се боядиса,се полира някак си и ми показа в магазина стените.Наистина седят ,като пластмасови...много готино изглежда.
Както и да е,важното е да знам,че има и такъв вариант и,че е практично,което е важно :wink: Много благодаря.
Emerald - модератор
Венецианска шпакловка, не мозайка. Венецианката много пъти е обсъждана тук. Намирам за крайно неуместно използването и между кухненски шкафове. Тя там абсолютно ще си загуби ефекта. Това е скъпа шпакловка често с мраморен ефект, която се използва на презентабилни места. От гледна точка на практичност, не е по-практично от миещ се латекс. Но е много по-скъпо.
Благодаря.Видях вече и венецианската шпакловка какво представлява.Наистина не е за пространство между кухненските шкафове,а за някаква по-тежкарска обстановка.

Тема "Гръб на кухнята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: