• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Принципно всичко се променя от количеството пелети до въздуха. За това си има хора за тези настройки така е много трудно човек да ти обясни как да се настрои. За съжаление не си първия човек, който търси най-евтиното първоначално решение и после да се оплаква, че му излизало скъпо... Просто всичко си има цената и ако искаш да използваш тази горелка цената е скъпите пелети и честото настройване при смяна на пелетите.
valqk - специалист
syncho написа:
Принципно всичко се променя от количеството пелети до въздуха. За това си има хора за тези настройки така е много трудно човек да ти обясни как да се настрои. За съжаление не си първия човек, който търси най-евтиното първоначално решение и после да се оплаква, че му излизало скъпо... Просто всичко си има цената и ако искаш да използваш тази горелка цената е скъпите пелети и честото настройване при смяна на пелетите.
Скъпите котли какво правят, че горят всичко? Сами си настройват режима на работа? Това значи, че имат датчик за изгорелите газове, освен другитте датчици по котела....
turistak - специалист
fanatic60 написа:
За пилетите съм съгласен , сигурно не са от най хубавите но с тези от баумакса излиза доста солено. Относно настройките- прочетох инструкциите няколко пъти и не виждам какви настройки могат да се правят толкова- мошността, респективно подаването на гориво се регулира от потенциометъра отвън, другите настройки регулиращи се от потенциометри под капака не са толкова важни според мен без да твурдя че сам разбирач- стартова доза 75 сек., период на разгаряне на гориво, време за изгаряне след стоп и,т.н. Само въздуха не съм намерил от каде се регулира- той е по важен. Според вас кое саотношение е важно да се променя за добра работа на горелката с различни пилети
Благодаря
Не се занимавай ти с тая работа. Тоз дето ти е продал горелката да препоръча пелети и я настрои с тях. Всяка смяна на горивото иска пренастройка.

Ако я настройва на око/без газанализатор/, подай сигнал на Ерато, на Пловдивският панаир ме увериха, че Шефът им бил маниак на тема клиентите да са доволни. Държал много искъсо инсталаторите и ги подбирали! Твърдяха, че като се монтира котел/горелка после те се обаждат да питат клиента дали е доволен. Дугара седмица се надявам да ми звъннат :rolleyes:

Дай боже да е истина и да има повече такива хора!!!
syncho - майстор
valqk написа:
syncho написа:
Скъпите котли какво правят, че горят всичко? Сами си настройват режима на работа? Това значи, че имат датчик за изгорелите газове, освен другитте датчици по котела....
Мне този датчик специално (ламбда сонда) е силно не препоръчителен поради качеството на пелетите в България. От друга страна си имат системи за автоматично почистване - някои с една, други с две и т.н.

Настройки пак се правят, но при малки вариации в качеството може да мине и без.
turistak написа:
Ако я настройва на око/без газанализатор/, подай сигнал на Ерато, на Пловдивският панаир ме увериха, че Шефът им бил маниак на тема клиентите да са доволни. Държал много искъсо инсталаторите и ги подбирали! Твърдяха, че като се монтира котел/горелка после те се обаждат да питат клиента дали е доволен. Дугара седмица се надявам да ми звъннат
Много те моля да кажеш дали наистина са ти се обадили. Понеже много добре познавам тяхната практика на работа и са ми прекалено ясни техните приказки.
turistak - специалист
ОК, само да ми монтират котелът.

Поне човекът дето ще го монтира е проверен.
oksan - напреднал
Здравейте, от около месец разглеждам форумите и се чудя какъв котел на пелети да си избера. Едно от най-важните ми ограничения е пространството защото вече имам котел в котелното си който не искам да махам, а другото е бюджета. Вече долу-горе съм се ориентирал към няколко модела, но ако позволите (виждам, че тук има професионалисти) ще ви попитам за мнението ви.
Имам въпрос към syncho: Виждам, че и ти предлагаш THERMOKOZ. Що за животно е модела им SLIMPEL, след като го няма дори и в официалния им сайт, а се предлага единствено в България и Хърватска?
Благодаря предварително на syncho, а и на всички други които имат информация и пожелаят да ме светнат и мен!
oksan - напреднал
Доста категорично и красноречиво ...... :?
oksan - напреднал
Другият ми вариант е котел BOSCH Solid 2000 B или някой от разновидностите му Buderus или Junkers с монтирана пелетна горелка.
Въпроса тук е каква да е горелката? IVG или GP20+
LazarGanev - "Велик майстор"
ТОВА е по-добър вариант
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: