• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Това , не ми се отваря -какво е . :?
Christo - майстор
Това е:
ИНСТРУКЦИЯ
за монтаж и експлоатация на система, състояща се от
водогреен пелетен котел от серията
„DakonERA”
и автоматизирана горелка за пелети от серията
“ERATO GP20+”
Поздрави на filmatoplo :wink:
ПП: Де го тоз производител, който прави пелети с постоянно добро качество? Купих си английска книжка как се правят пелети. Не е много дебела :lol: но от нея разбрах, че не е толкова просто да се направят качествени пелети. Режимът на работа зависи много от типа дървесина. Като смениш от чам на дъб или бук, примерно, трябва пренастройка на машините. Трябва да няма кора в суровината, определена влажност и изобщо трябва технологична дисциплина, машини не за 3000 евра от Китай и т.н. Вземаш от някъде един чувал хубави пелети, пращаш ги на анализ, вземаш сертификат,че са фърст и бест, после правиш каквото стане, пък клиентите да го духат.
filmatoplo - майстор
Да предположих за Даконера :) .
oksan - напреднал
Благодаря за предложението, но Даконерата със страничната горелка да ми се събира. Имам 95 см. в които трябва да събера котела по ширина.
LazarGanev - "Велик майстор"
Christo написа:
Вземаш от някъде един чувал хубави пелети, пращаш ги на анализ, вземаш сертификат,че са фърст и бест, после правиш каквото стане, пък клиентите да го духат.
Няма такова нещо. Напротив - купуваш си пелети със сертификат и декларация за съоветствие, ако не отговарят на декларираното качество - КЗП, СГС, РЗС, НАП, ББ, ЦЦ и т.н. Като няма сертификат - не ги купуваш и така...
valqk - специалист
Абе, като гледам сега мануел-а на Дакон Ера - това е 1:1 Дакон Дор + втата и горелка.
Единствено има изкарани лампи и копчета на него.
И имам въпрос - шамотните тухли къде се слагат? При мен липсват май, или поне не съм ги виждал, въпреки че гледах.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, топлообменника е копиран от Дакона, то и името го подсказва. Спестена е горивна камера, чугунените решетки, вратата за зареждане, като за сметка на това е по-добре уплътнен от паразитен въздух, което дава възможност за по-точни настройки на горивния процес, а се постига и по-ниска цена на крайното изделие. Колкото до шамотните тухли, които се слагат допълнително - няма нужда от тях - те са към горивната камера за въглища, която не ти трябва
kuuuuuul - майстор
Като гледам инструкцията,средния разход е около 5кг/ч х 0.32ст = 1,6лв /320лв/т/ това е равно на около 10кв ток /средно 16ст/ :? Нещо ми се губи далаверата или бъркам в сметките :?
syncho - майстор
oksan написа:
Имам въпрос към syncho: Виждам, че и ти предлагаш THERMOKOZ. Що за животно е модела им SLIMPEL, след като го няма дори и в официалния им сайт, а се предлага единствено в България и Хърватска?
Благодаря предварително на syncho, а и на всички други които имат информация и пожелаят да ме светнат и мен!
Здравей oksan, не знам защо го няма на официалния им сайт. Този продукт излезе лятото някъде и в момента едвам насмогват да произвеждат количества не само за България и Хърватска. До колкото ми е известно се предлага и в Гърция, Румъния и някъде извън Европа даже, но не помня къде точно. Не съм наясно много много с износа им, тъй като не съм им вносител за България. Разликата между SLIMPEL и PROPEL модела им е тази, че в първия липсва автоматичното почистване на димогарните тръби и на пепелта от горивната камера. Този процес се извършва на ръка с "ръчка".

Bobivan другия път, когато решиш да правиш такива класифициращи коментари, бих те посъветвал първо да се запознаеш с продукта преди да изказваш подобни мнения. Даже поне го виж на снимка дет се вика. 100 пъти е по-добър от разни Дакони с прикачени горелки към тях.
oksan - напреднал
Благодаря за отзивчивостта ти syncho.
Понеже никъде не намерих схеми на котела, а и няма снимки отзад, можеш ли да ми кажеш изводите за комин и вода къде се намират?
После имаш ли някакви впечатления как се държи с нашите пелети за които както чета нямат някакво върховно качество?
Въобще как се държи като отоплителна система, ако разбира се имаш информация.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: