Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
Здравейте, може би някъде по назад във форума пише, но съм го пропуснал - как се свързват електрически двата мотора на една ос? За всеки мотор драйвер и се събират в контролера или....
cvettomirr - специалист
най-лесно с ремъчна предавка, според мен нека кажат и другите
nunep - специалист
dobrinski, за всеки мотор контролер. Получаваш 4 мотора - X,Y,Z,A и в настройките казваш А да е SLAVE на X или Y или Z. Тествай ги преди да ги куплираш да видиш дали въртят в една посока !!! Ако има нужда коригираш настройките на единия мотор.
pulsar - специалист
dobrinski написа:
Здравейте, може би някъде по назад във форума пише, но съм го пропуснал - как се свързват електрически двата мотора на една ос? За всеки мотор драйвер и се събират в контролера или....
Може и два мотора на един драйвер да сложиш стига да могат да са ти осигури необходимия ток. Хубаво е да са еднакви по параметри моторите- да са еднакви!
Последна промяна от pulsar на пон окт 24, 2011 9:46 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
dobrinski написа:
Един драйвер за двата мотора,предвиден да поеме сумарния тока и на двата двигателя.Изпробвано е и работи.
Желателно е остта да е със СВД.
Поздрави
PS. Докато напиша Pulsar ме е изпреварил. :)
velsi - Почетен майстор
Май имаше и някаква заигравка с изводите Sync. Мисля, че единия драйвер се свързваше с другия посредством тези изводи, а към контролера се свързва само единия. Някъде в началото на темата го бяхме коментирали. Не знам обаче дали всички драйвери имат този извод. Дряновските го имат.
glupak - специалист
Някой ползвал ли е дряновските драйвери за сервомотори?
petko_sz - напреднал
по темата на колегата и да споделя моя проблем - ако някой има обяснение МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
1 аз събрах "Контролер CNC-3ax-MSUP" от дряновските - не тръгна мотора само бучи , пробвах всякакви софтуеърни конфигураций - щетите 6 (два комплекта ! ) гръмнали интегрални схеми по 15 лева. Бесен съм !!! Баси каръщината. Вече последното за което си мисля е че съм попаднал на някакви ментета sla7062m - на ампер и половина два плющът със откат.
Много капризна платка - не е препоръчвам никому.

2 в момента събирам втори вариант - със крайни транзистори насипно - така поне е по-ефтино и ако гръмнат се сменят на парче. Може ли някой по-просветен да качи снимки стъпка по стъпка как се настройва Мах 3 пиновете.

3 ако знам как ще пусна пик и на моята машинка - засега е експериментална 200 на 100 на 50 мм ход , за да разуча електриката и софта ... после ще има "Б" вариант.

... дано ... :cool:
velsi - Почетен майстор
Под "пик" предполагам имаш предвид снимка. Ето тук е обяснено как става: viewtopic.php?f=15&t=5265
petko_sz - напреднал
proba ...
Прикачен файл:
102711003015.JPG
102711003015.JPG (61.92 KиБ) Видяна 4531 пъти
Прикачен файл:
102711003042.JPG
102711003042.JPG (50.24 KиБ) Видяна 4531 пъти

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: