• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dragozow - майстор
kim22 написа:
И от мен - дълбок поклон доземи!
Друг е въпросът, че конструкторите на подобни необслужваеми изделия трябва да бъдат наказвани с доживотен монтаж / демонтаж на творенията си.
В Брюксел едва миналата година се сетиха да издадат директива, с която се изисква във всички нови модели автомобили крушките на фаровете да се сменят без инструмент.
Едно време това се подразбираше от самосебе си. Днес има модели, в които крушка може да се смени само в сервиз, след разглобяване на половината кола с 20 вида и размера инструменти за външни и вътрешни шестограми, еврейски звезди, шлицови и кръстати отвертки, карданови ключове и т.н.
Това е безумие.
Като рече крушка виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=nXCZ2v-nIF4
При мен на лявата трябва да извадя акумулатора, за да го извадя се маха една пластмаса с еврейски звезди, една гайка 13 много надълбоко(без удължение за тресчотка забрави).
…пък като ги видим стъклените чешми от по 7-800-1000 лева…
Тъй и тъй се отплеснахме, да продължим с една поучителна история.
Чета аз един проспект на Идеал Стандарт, и гледам, че някои от изделията им се предлагат с високотехнологично противозамърсяващо покритие. Отивам в магазина, и с цялото лекомислие на предкризисния период тръшкам около 500 лева трудно заработени пари за една проста банска мивка. Чакам 2-3 месеца да ми я доставят (понеже се произвеждала само за Германия), най-сетне я получавам, монтирам я и вече пета година люто псувам.
Оказва се, че въпросното покритие е някакъв мазен слой, като парафин. Докато е чист, отблъсква водата, но задържа мазнините. А мазнини в една мивка – дал господ. И само след ден-два коритото, което и без друго фабрично си е мазно, се покрива с дебел сив налеп от кир, който вече и вода не отблъсква, а седи вечно мокър и мазен, готов за мухлясване.
Решаваш да го почистиш. В инструкцията пише – неагресивни препарати, за да не се повреди покритието. Ти, обратно, взимаш най-концентрирания детергтент, най-силната киселина и най-алкалната сода, плюс най-едрия абразив, и триеш като луд, дано махнеш проклетото покритие. Но не, то си стои. Мръсотията, макар и три пъти по-трудно в сравнение с обикновена мивка, пада, но покритието стои.
Питам: тия, които произвеждат тези мивки и прибират за тях луди пари, не са ли знаели какво пускат на пазара? Това си е гавра с потребителите.
Каналски - специалист
kim22 написа:
...
Хъм, егати и Вица е станало ! Дай някакво инфо за модела на тази мивка ? Аз съм останал с впечатление, че производителите се заиграват с Глазурата - различни съставки, специфична повърхност, начини на полагане и изпичане. Ако може и малко Инфо от къде и от кой търговец поръча мивката?
Ето въпросното недоразумение; гледам, че сега цената му е 617 лв.!!!
http://www.idealstandard.bg/products/?g ... 3&prid=315

Ето и романтичното описание на Видима:

» Какво представлява Ideal Plus?
Отговор: Ideal Plus е ново керамично покритие на Ideal Standard, създадено съвместно с Tehnological Group 3M, лидер в разработката на повърхности и защитни покрития. Благодарение на Ideal Plus, водата и разтворените в нея нечистотии се превръщат в капки, които бързо се плъзгат по повърхността, а това улеснява значително почистването. От многобройните вътрешни и външни тестове става ясно, че животът на покритията Ideal Plus е много по-дълъг от средния, ако изделията се използват внимателно и грижовно. Специалните свойства и устойчивост на покритието Ideal Plus са убедили напълно TÜV (Център за технически контрол) в Ренания, Берлин / Бранденбург, който постави първокласна марка на продукта. Това потвърждава предимствата на Ideal Plus - дълъг живот, лесно поддържане и почистване, запазване на цветовете.

» Нуждае ли се от специални грижи покритието Ideal Plus?
Отговор: Ideal Plus прави поддръжката на керамичните изделия толкова лесна, както никога досега. Благодарение на Ideal Plus, водата и разтворените в нея нечистотии се превръщат в капки, които бързо се плъзгат по повърхността, което улеснява значително почистването. За всекидневно почистване ви препоръчваме да използвате мека гъба, без да е необходимо да търкате много или да ползвате силни препарати. Съветваме ви, да избягвате агресивни почистващи продукти, защото рискувате да повредите висококачествената повърхност. При въпросите за Почистване и поддържане ще намерите допълнителна информация за грижите, които трябва да полагате за продуктите Ideal Standard.

Поуката е съвсем проста:
Не вярвайте на нищо, включително и на TÜV, ISO 9001 и тестовете на продукти в списанията! :axe:
  • 1
  • 2

Тема "смесител за мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: