Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
petko_sz - напреднал
Много ти благодаря "velsi" - изчетох цялата тема - виждам ,че си един от доаените тук - Правещ и Знаещ , ще ме консултираш ли за в бъдеще относно софтуеърната част основно . Със електрониката се оправям горе долу - електичар съм по призвание , и механиката побутвам но ги-ди тоя софт - много ме мъчи.
Лека вечер , повече снимки утре по светло , че стана утре :-D
velsi - Почетен майстор
Виж първо ако имаш някаква документация за този контролер какво пише и го качи тука, а после ще го измислим.
petko_sz - напреднал
Много се измъчих със старият драйвер - чесно !
Направо ми побеля косата с него (а съм в христовата възраст :lol: )
Днес си поръчах нова платка "Контролер CNC3axUP4A-LPT" от Дряновските , утре ако дойде със диска ще я разуча и ще пиша какви са разликите във конфигурирането ,че тая SLA6072 на изуст я научих ама не би - чипа се пука на ампер-два , явно попаднах на дефектна партида и строших стотина лева - сега ме е яд като куче.
От Стара Загора съм - има от къде да накупя - IRF -та и сам се наточил да подкарам моторчетата , трови ме само МАХ3.
Зимата искам да пусна една малка машинка - ей така - некомерсиално , да си почеша крастата.

Лека вечер ... трябва да отморя - до утре Човеко !
petko_sz - напреднал
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
petko_sz - напреднал
Прикачен файл:
6.jpg
Прикачен файл:
7.jpg
Прикачен файл:
7.jpg
На бързо пускам документацията на старият контролер с КОЙТО БРАХ МНОГО ЯДОВЕ - нещо сигнала енеибъл не можах да подкарам - мисля ,че проблема бе в настроиките ми на МАХ 3 .
Отделно от това май случих на боклучави ИС sla7062 - въпреки многобройните добри отзиви в нета за прекрасната им работа - аз си патих доста от тях.

Не препоръчвам схемата - няма място за радиатори .

пп: подарявам една такава ползвана платка с останали по нея пасивни елементи и две запоени на нея по X и Y гръмнали ИС.
От Стара Загора съм - 0898303998

.
MrMurdjo - майстор
petko_sz написа:
На бързо пускам документацията на старият контролер с КОЙТО БРАХ МНОГО ЯДОВЕ - нещо сигнала енеибъл не можах да подкарам - мисля ,че проблема бе в настроиките ми на МАХ 3 .
Отделно от това май случих на боклучави ИС sla7062 - въпреки многобройните добри отзиви в нета за прекрасната им работа - аз си патих доста от тях.

Не препоръчвам схемата - няма място за радиатори .

пп: подарявам една такава ползвана платка с останали по нея пасивни елементи и две запоени на нея по X и Y гръмнали ИС.
От Стара Загора съм - 0898303998

.
Ако доста хора, в това число и аз, ги хвалят, а ти си брал ядове, не се ли замисли, че причината може да не е в контролерите?
Аз ползвам същите чипове, сам съм си проектирал и направил платките. Никакви ядове, нито пък пекат. Схемата по заводски данни е до 3 ампера. Аз ги ползвам на 1.5 А (моторите ми не понасят повече) при 20 волта захранващо напрежение.
mitakakzld написа:
Здравейте

Казвам се Димитър Георгиев от скоро се се здобих с едно хоби-цнц (работна площ колко формат А4 http://www.album.bg/cncmachine/images/28618084/ ). От 3 дена имам и контролер http://www.album.bg/cncmachine/images/28618077/но се немога да го подкарам със компютъра софтуера е MACH3 моторите са NEMA17. Ако някои може да ми помогне много ще се радвам, склонен съм и да си платя защото май, като че ли работата не е много проста. Даже може би ще е най добре да се срещнем (от София съм ж.к. Младост 2 ) така че ако някой е склонен да ми помогне само да ми пише или да ми прати координати за връзка

МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Аз не съм далече, в "Дървеница" съм. Пускам ти телефон за връзка на ЛС.
shulio - специалист
Мурджо от дряновските драйвери доста хора са недоволни. А ти си доволен защото всичко си направил сам. Човека си поръчва платките от сириус и за това е такъв резултата. Аз лични не съм ги пробвал тези сириус, но достатъчно се начетох на негативи в този форум.
skat - специалист
shulio написа:
Мурджо от дряновските драйвери доста хора са недоволни. А ти си доволен защото всичко си направил сам. Човека си поръчва платките от сириус и за това е такъв резултата. Аз лични не съм ги пробвал тези сириус, но достатъчно се начетох на негативи в този форум.
Хора, не мога да ви разбера! Поръчвате си платки от Сириус, за да ги наситите сами. Това значи, че сте наясно с електрониката, и когато не ви се получи, почвате да ги плюете. Има толкова много решения за задвижване на един елементарен стъпков двигател, но след като сте избрали готово решение, поемете си отговорността, бе! Аз не съм ги ползвал и не съм им застъпник, но ме дразни отрицанието на труда на хора, които ви предлагат нещо сдъвкано.
petko_sz - напреднал
"MrMurdjo" незнам бе човек - колкото повече мисля , повече се уверявам ,че съм попаднал на интегрални схеми менте - да не излезе като антиреклама но и двата пъти ги копувах от "Футурел" и те уверявам ,че двата пъти се пукнаха като на майтап при това хванати на солидни радиатори.
Ето подробности - първия път само исфъщяха от долу - там където излизат изводите и взеха да дават верига около 600 ома от Плюса на захранването до извод 1+2 , 3+4 и 21+20 , 19+18 , а това при новите не става. В последствие проверих. Вторият път пък размърдах тримерите за "енейбъл" сигнала - моторите зажужаха за секунди и се пръснаха интегралите със здрав гърмеж.
Баси каръшката работа - или нещо купешката платка е згрешена - незнам - пищисах се и зарязах този вариант.
Както и да е - сега наситих тази , а проби скоро.

1 НЯКОЙ ПУСКАЛ ЛИ Е СТЕПЕРИ С ТОЗИ ВИД ДРАЙВЕРИ CNC3axUP4A-LPT ???

2 КАТО ГЛЕДАМ МАЙ ОГЛЕДАЛНО СА ОБЪРНАТИ КРАЧЕТАТА НА "LPT" ПОРТА - може би нарочно с цел да се закупи кабел от дряновските спеСиално :?
Прикачен файл:
102711213728.JPG
petko_sz - напреднал
skat - презумцията е ЧЕ СИ ПЛАТИЛ за нещо което е с гаранция и работи.
Аз като си копувам кафе от уличен автомат под дефолт вярвам ,че ще пия кафе а не мазут или не дай си боже отрова.
Това са елементарни пазарни принципи - ПЛАЩАШ А НЕ ПОЛУЧАВАШ ... :evil: :evil: :evil:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: