• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
kuuuuuul написа:
Като гледам инструкцията,средния разход е около 5кг/ч х 0.32ст = 1,6лв /320лв/т/ това е равно на около 10кв ток /средно 16ст/ :? Нещо ми се губи далаверата или бъркам в сметките :?
Бъркаш в сметките :) . Разходът е 7,4кг/ч при работа на 30кВт, или:

7,4 х 0,32 = 2.4лв

или около 12кВт/ч на ток. Далаверата е в разликата 30-12 :)
Christo - майстор
Здравейте,
Питам Ви честно да ми кажете, откъде вземате читави пелети на цена 320 лв. С или без ДДС? С или без транспорта? Щото много интересни сметки правите. Аритметически верни, ама дали са реалистични? Бих искал и аз догодина да си взема от там.
kuuuuuul - майстор
LazarGanev написа:
kuuuuuul написа:
Като гледам инструкцията,средния разход е около 5кг/ч х 0.32ст = 1,6лв /320лв/т/ това е равно на около 10кв ток /средно 16ст/ :? Нещо ми се губи далаверата или бъркам в сметките :?
Бъркаш в сметките :) . Разходът е 7,4кг/ч при работа на 30кВт, или:

7,4 х 0,32 = 2.4лв

или около 12кВт/ч на ток. Далаверата е в разликата 30-12 :)
12kw х 3/COP/=36kw ,а предполагам и двете системи няма да работят постоянно на мах. :? Просто и аз се бях запалил по пелетите и като прочетох темата се замислих и направих горните сметки.Питах на едно място за цена на пелети и ми казаха тази цена,ама какво качество незнам,а и транспорта май е отделно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Лятоска са 260лв :) . С климатици ли сравняваш? Колко струва една система с чилър 30кВт? и до колко градуса топли?
kuuuuuul - майстор
Значи,оправдава се за по големите мощности.
syncho - майстор
oksan написа:
Благодаря за отзивчивостта ти syncho.
Понеже никъде не намерих схеми на котела, а и няма снимки отзад, можеш ли да ми кажеш изводите за комин и вода къде се намират?
После имаш ли някакви впечатления как се държи с нашите пелети за които както чета нямат някакво върховно качество?
Въобще как се държи като отоплителна система, ако разбира се имаш информация.
Днес няма да имам време, защото съм на монтаж на едно LP30. Ще се опитам или тази вечер по-късно или утре да постна някакви или снимки или схеми/ръководство.
gizdo - специалист
Christo написа:
Здравейте,
Питам Ви честно да ми кажете, откъде вземате читави пелети на цена 320 лв. С или без ДДС? С или без транспорта? Щото много интересни сметки правите. Аритметически верни, ама дали са реалистични? Бих искал и аз догодина да си взема от там.
Събрахме се четирима познати с пелетни горелки и си поръчхаме 16 палета от завода- Проджето Екология- Разлог са пелетите. Докарват ни ги на 330лв/тон с доставка София. Всеки си организира претоварване с камионче след това.
От Шумен пък го дават на 300лв/тон, но четох из форума, че са много боклучиви и не стават за горене.
Лятото се надявам да паднат под 300лв/тон докато въглищата нямат падане лятото...
bobi72 - напреднал
LazarGanev написа:
Клиентът си взе 4 тона от шуменските пелети, които не стават за горелка, защото правят много шлака и пепел, но в тоя котел смятам да горят добре - иначе са калорични и евтини. Ще видим след някой месец. Пък в края на седмицата идва котела на Никито, така че тая зима ще наблюдаваме и двата как се държат.
Имате ли впечатления вече,как се държат Пелетермите?Горят ли шуменските пелети,имали шлака,прекъсвания за почистване?Във Варна има ли други по-качествени пелети?Наблюдавам темата с интерес!
filmatoplo - майстор
Мен също ме интересува по принцип :? :) .
naskov - майстор
Вчера пуснах първия си Пелетерм 30v2.0 с помощта на LazarGanev. Teмпературата на изходящите газове беше 100*C, мощността 30кВт. Пелетите бяха гръцки Алфауд, правени от български трици. Оставяха много малко пепел.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: